פסטה קונכיות ברוטב רוזה תרד
כדי לתת לרוטב הרוזה המוכר קצת יותר אופי, מוסיפים תרד טרי בשני סבבים, וכך תקבלו מנה טעימה בשני מרקמים שונים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 חבילה (250 גרם) גרם פסטה קונכיות ברילה
- 3-4 כפות שמן זית משובח
- 2-3 שיני שום גדולות, כתושות או מגוררות
- צרור גדול עלי תרד, שטופים וקצוצים גס
- 1 חבילה רוטב עגבניות ברילה
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
- מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
- להגשה:
- 40 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הפסטה דקה פחות מהוראות היצרן.
- 2. מטגנים את פרוסות השום במחבת רחבה עם שמן הזית מעל להבה גבוהה כדקה. מוסיפים את רוב עלי התרד, מבשלים עד שהם מתכווצים מעט.
- 3. מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- 4. מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת שאר התרד. מערבבים היטב, ומבשלים עד שהפסטה נעטפת ברוטב ועשויה לפי טעמכם. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם גבינת פרמזן.