וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ספגטי בחמאת לימון ואספרגוס

מנה רעננה וקלילה של פסטת קפליני, הלא היא הגרסה הדקיקה של הספגטי המוכר, עם חמאת לימונים ואספרגוס טרי, שדורשת מינימום עבודה

מתכון מאת: מסימיליאנו די מתאו, מערכת וואלה

מוצרי חשמל למטבח: חברת TEKA

מצרכים למתכון

  • 1 חב' ספגטי מס' 1 מסוג קפליני
  • צרור אספרגוס
  • 4 לימונים
  • 100 גרם חמאה
  • 100 מ"ל (1/2 כוס) שמנת לבישול 15%
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול מרתיחים 5 ליטר מים, מוסיפים כף מלח.
  • 2.מסירים את הרבע התחתון והסיבי של האספרגוס ומעבירים את הגבעולים לסיר עם מים רותחים. חולטים כ-2-3 דקות עד שהאספרגוס הופך ירוק בוהק והתרכך מעט. מוציאים ומעבירים למיכל עם מים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול. לאחר שהאספרגוס התקרר, חותכים אותו למקטעים באורך 4-5 ס"מ.
  • 3. מבשלים במי הבישול של האספרגוס את הספגטי לפי הוראות היצרן.
  • 4. בינתיים, מגרדים קליפת לימון מ-3 לימונים וסוחטים מיץ מלימון אחד שלם.
  • 5. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ורחבה על אש נמוכה ומוסיפים את גרידת הלימון. כדקה לאחר מכן מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מתבלים במלח לפי הטעם ומערבבים.
  • 6. כשהפסטה מוכנה, מוסיפים אותה לא מסוננת (ישירות ממי הבישול) למחבת עם הרוטב יחד עם האספרגוס ומערבבים. בכלי נפרד טורפים את השמנת עם מזלג ומוסיפים למחבת, מערבבים עד שנוצר רוטב עשיר וקרמי. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 7. מעבירים לצלחת, מוסיפים מלמעלה מעט גרידת לימון ומגישים.
  • רוטב עגבניות עם טוויסט פיקנטי

  • סלט פסטה עם פסטו ועגבניות צלויות

  • פסטה ברוטב שמנת ופטריות

  • פסטה בקרם אפונה ותרד

  • פסטה ב-3 רטבים

  • פתיתים קלאסיים עם בצל מטוגן

  • ניוקי פריזיאן מבצק רבוך

  • בולונז טבעוני

  • פסטה עם בקר צרוב וצנוברים

  • פסטה סרדינים

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • לינגוויני פטריות וחלב קוקוס

  • פסטה ברוטב נפוליטני

  • סיר פתיתים עם ירקות ופרגיות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully