- 1. הכנת ציר הירקות: בסיר רחב, מחממים את השמן ומאדים את כל הירקות על אש בינונית עד שהם מתרככים מעט (חשוב להקפיד שלא ישנו את צבעם). מוסיפים לסיר את המים (המים צריכים לכסות את הירקות) ואת תערובת התיבול (יכולה להיות בכלי רשת ייעודי או בפד גזה), ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים כ-45 דקות. מסננים את הציר דרך מסננת דקה.
-
- 2. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה. כאשר היא חמה, מוסיפים את שמן הזית. מקפיצים את הכרישה עד להזהבה קלה, ומוסיפים את פרוסות הפטריות. מקפיצים עד להשחמה, ומתבלים במלח ופלפל לבן.
-
- 3. מוסיפים את ציר הירקות, וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצמטמצים לחצי מהכמות. מוסיפים את היין, וממשיכים לצמצם לחצי מהגובה. לבסוף, מוסיפים את השמנת, ומצמצמים גם אותה עד לסמיכות הרצויה (טיפ: טובלים את גב הכף ברוטב, וכאשר מעבירים בעזרת האצבע פס לאורכה - הפס נשאר ולא נמחק).
-
- 4. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים את המים ומוסיפים אותה לרוטב המוכן.
-
- 5. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ו/או פלפל לבן. מוסיפים פרמז'ן ועירית קצוצה, ומגישים.
-
- טיפ: שימוש בפטריות פורצ'יני מיובשות כתוספת לשמפיניון ישדרג את המנה.