פסטה ברוטב שמנת עם במיה ובייקון
מתכון של מיה סופינו ממסעדת פסטה מיאה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כף חמאה
- 1/2 ק"ג בייקון חתוך לקוביות
- 4 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון
- 300 גרם במיה נקייה (גבעול חתוך לא קרוב מידי, שטוף ויבש)
- 2-3 כפות יין לבן יבש (שלוק)
- 2 קופסאות שמנת מתוקה, או פחות לפי העין
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 800 גרם פסטה טרייה
אופן ההכנה
- 1. במחבת רחבה עם שוליים גבוהים, ממיסים את החמאה, מוסיפים מלח, פלפל, בייקון, בצל ובמיה ומטגנים עד להשחמה וחריכת הבייקון.
- 2. מוסיפים את היין ומלהיטים אותו ל"פלמבה" (שריפת האלכוהול וע"י כך יצירת להבה במחבת).
- 3. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה.
- 4. טועמים ומתקנים תיבול.
- 5. במקביל: מביאים לרתיחה מים בסיר גדול. מוסיפים 2 כפות מלח גס ברתיחה.
- 6. כשהרוטב מוכן והמים מבעבעים מוסיפים את הפסטה, מערבבים פעם אחת ולבשל 2-4 דק' (על פי צורת הפסטה) עד לדרגת "אל דנטה"
- 7. מסננים את הפסטה ומערבבים עם הרוטב המוכן.