מתכונים חמים

פסטה ברוטב שמנת עם במיה ובייקון

מתכון של מיה סופינו ממסעדת פסטה מיאה

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

פסטה שמנת, במיה ובייקון

מחשבון המרות

מצרכים

  • כף חמאה
  • 1/2 ק"ג בייקון חתוך לקוביות
  • 4 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון
  • 300 גרם במיה נקייה (גבעול חתוך לא קרוב מידי, שטוף ויבש)
  • 2-3 כפות יין לבן יבש (שלוק)
  • 2 קופסאות שמנת מתוקה, או פחות לפי העין
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 800 גרם פסטה טרייה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. במחבת רחבה עם שוליים גבוהים, ממיסים את החמאה, מוסיפים מלח, פלפל, בייקון, בצל ובמיה ומטגנים עד להשחמה וחריכת הבייקון.
  • 2. מוסיפים את היין ומלהיטים אותו ל"פלמבה" (שריפת האלכוהול וע"י כך יצירת להבה במחבת).
  • 3. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה.
  • 4. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5. במקביל: מביאים לרתיחה מים בסיר גדול. מוסיפים 2 כפות מלח גס ברתיחה.
  • 6. כשהרוטב מוכן והמים מבעבעים מוסיפים את הפסטה, מערבבים פעם אחת ולבשל 2-4 דק' (על פי צורת הפסטה) עד לדרגת "אל דנטה"
  • 7. מסננים את הפסטה ומערבבים עם הרוטב המוכן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully