פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פסטה ברוטב שמנת עם במיה ובייקון

      מתכון של מיה סופינו ממסעדת פסטה מיאה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פסטה שמנת, במיה ובייקון (יח
      פסטה שמנת, במיה ובייקון (יח"צ)

      מצרכים

      • כף חמאה
      • 1/2 ק"ג בייקון חתוך לקוביות
      • 4 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון
      • 300 גרם במיה נקייה (גבעול חתוך לא קרוב מידי, שטוף ויבש)
      • 2-3 כפות יין לבן יבש (שלוק)
      • 2 קופסאות שמנת מתוקה, או פחות לפי העין
      • מלח ופלפל לפי הטעם
      • 800 גרם פסטה טרייה

      אופן ההכנה

      • 1. במחבת רחבה עם שוליים גבוהים, ממיסים את החמאה, מוסיפים מלח, פלפל, בייקון, בצל ובמיה ומטגנים עד להשחמה וחריכת הבייקון.
      • 2. מוסיפים את היין ומלהיטים אותו ל"פלמבה" (שריפת האלכוהול וע"י כך יצירת להבה במחבת).
      • 3. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה.
      • 4. טועמים ומתקנים תיבול.
      • 5. במקביל: מביאים לרתיחה מים בסיר גדול. מוסיפים 2 כפות מלח גס ברתיחה.
      • 6. כשהרוטב מוכן והמים מבעבעים מוסיפים את הפסטה, מערבבים פעם אחת ולבשל 2-4 דק' (על פי צורת הפסטה) עד לדרגת "אל דנטה"
      • 7. מסננים את הפסטה ומערבבים עם הרוטב המוכן.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -