פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פסטה סגולה בגבינת רוקפור, פקאן ונבטי חמניה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פסטהפרווהכשר
      פסטה סגולה (דנה מלמד)
      פסטה סגולה (דנה מלמד)

      מצרכים

      • לבצק פסטה סגול:
      • 220 גר' קמח דורום
      • 130 גר' קמח לחם
      • כפית שטוחה מלח
      • 2 חלמונים
      • 250 גר' סלק אפוי טחון (2 סלקים בגודל בינוני)
      • לרוטב:
      • 3 כפות שמן זית
      • 50 גר' אגוזי פקאן גרוסים גס
      • 100 גר' גבינת רוקפור מפוררת גס
      • חופן נדיב של נבטי חמניה
      • כף מיץ לימון סחוט
      • קליפה מגוררת של לימון אחד

      אופן ההכנה

      • 1. להכנת מחית סלק: מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. עוטפים את הסלקים בנייר אלומיניום ואופים עד שהם מתרככים. מסירים את הקליפה וטוחנים למחית חלקה.
      • 2. מערבבים את שני סוגי הקמחים עם המלח ומוסיפים לקערת המעבד. מעבדים לתערובת פירורית ומוסיפים את החלמונים. אם הבצק רטוב מידי, מוסיפים מעט קמח.
      • 3. מוציאים את הבצק, אוספים לכדור ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר למנוחה של שעתיים.
      • 4. חממים שמן זית וקולים בו את האגוזים כשתי דקות. מוציאים ומניחים בצד.
      • 5. מבשלים את הפסטה 3-4 דקות במי מלח רותחים. מסננים ומערבבים עם השמן שבו טיגנו את האגוזים.
      • 6. מערבבים את הפסטה עם האגוזים, נבטי החמניה, הרוקפור ומיץ הלימון וקליפת הלימון המגוררת ומגישים.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -