מתכונים חמים

פסטה סגולה בגבינת רוקפור, פקאן ונבטי חמניה

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

פסטה סגולה (צילום: דנה מלמד)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק פסטה סגול:
  • 220 גר' קמח דורום
  • 130 גר' קמח לחם
  • כפית שטוחה מלח
  • 2 חלמונים
  • 250 גר' סלק אפוי טחון (2 סלקים בגודל בינוני)
  • לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 50 גר' אגוזי פקאן גרוסים גס
  • 100 גר' גבינת רוקפור מפוררת גס
  • חופן נדיב של נבטי חמניה
  • כף מיץ לימון סחוט
  • קליפה מגוררת של לימון אחד
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. להכנת מחית סלק: מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. עוטפים את הסלקים בנייר אלומיניום ואופים עד שהם מתרככים. מסירים את הקליפה וטוחנים למחית חלקה.
  • 2. מערבבים את שני סוגי הקמחים עם המלח ומוסיפים לקערת המעבד. מעבדים לתערובת פירורית ומוסיפים את החלמונים. אם הבצק רטוב מידי, מוסיפים מעט קמח.
  • 3. מוציאים את הבצק, אוספים לכדור ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר למנוחה של שעתיים.
  • 4. חממים שמן זית וקולים בו את האגוזים כשתי דקות. מוציאים ומניחים בצד.
  • 5. מבשלים את הפסטה 3-4 דקות במי מלח רותחים. מסננים ומערבבים עם השמן שבו טיגנו את האגוזים.
  • 6. מערבבים את הפסטה עם האגוזים, נבטי החמניה, הרוקפור ומיץ הלימון וקליפת הלימון המגוררת ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully