מתכונים חמים

פסטה סיציליאנית מטריפה

שילוב מרכיבים מפתיע, שנהוג להגיש באי האיטלקי: פסטה ברוטב יין לבן, פלפלים קלויים, בצל, שום, צימוקים ושקדים קלויים

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פסטה סיציליאנית עם פלפלים קלויים

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 400 גרם פסטה קצרה (פוזילי, פנה, פרפלה)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול קטן, פרוס דק
  • 3-4 שיני שום, פרוסות דק
  • חופן צימוקים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • חופן קטן שקדים, פרוסים וקלויים
  • 4 כפות גדושות סלט פלפלים קלויים
  • חופן קטן עלי בזיליקום, קצוצים גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כשמסננים את הפסטה המוכנה, שומרים 1/4 כוס ממי הבישול בצד.
  • 2. בסיר רחב על אש גבוהה מטגנים בצל פרוס בשמן זית במשך 2-3 דקות, עד שהבצל מתחיל להתרכך. מוסיפים שום, ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים צימוקים, פלפלים קלויים ויין לבן, ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שמרבית היין התאדה.
  • 3. מוסיפים פסטה, בזיליקום, מי הבישול ומרבית השקדים הקלויים. מערבבים היטב, טועמים, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 4. מעבירים לצלחות הגשה, מעטרים בשארית השקדים הקלויים, ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully