פסטה סיציליאנית מטריפה
שילוב מרכיבים מפתיע, שנהוג להגיש באי האיטלקי: פסטה ברוטב יין לבן, פלפלים קלויים, בצל, שום, צימוקים ושקדים קלויים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 400 גרם פסטה קצרה (פוזילי, פנה, פרפלה)
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול קטן, פרוס דק
- 3-4 שיני שום, פרוסות דק
- חופן צימוקים
- 1/2 כוס יין לבן
- חופן קטן שקדים, פרוסים וקלויים
- 4 כפות גדושות סלט פלפלים קלויים
- חופן קטן עלי בזיליקום, קצוצים גס
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כשמסננים את הפסטה המוכנה, שומרים 1/4 כוס ממי הבישול בצד.
- 2. בסיר רחב על אש גבוהה מטגנים בצל פרוס בשמן זית במשך 2-3 דקות, עד שהבצל מתחיל להתרכך. מוסיפים שום, ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים צימוקים, פלפלים קלויים ויין לבן, ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שמרבית היין התאדה.
- 3. מוסיפים פסטה, בזיליקום, מי הבישול ומרבית השקדים הקלויים. מערבבים היטב, טועמים, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- 4. מעבירים לצלחות הגשה, מעטרים בשארית השקדים הקלויים, ומגישים.