פסטה בולונז ביתי ומהיר
בולונז - מתכון פשוט ומהיר לקלאסיקה איטלקית מנצחת. ארוחה מושלמת וקלה להכנה שמתחסלת במהירות. למתכון המלא בוואלה! אוכל, הכנסו עכשיו >>>
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 כפות שמן קנולה
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- בצל גדול קצוץ
- גבעול סלרי קצוץ
- 3 שיני שום פרוסות דק
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
- 2 כפות (אריזה קטנה) רסק עגבניות
- כפית סוכר
- חצי קילו בשר בקר טחון
- כף פפריקה מתוקה
- רבע כוס מים
- חבילת פסטה (500 גרם) שאוהבים (מומלץ פנה)
- להגשה: מעט שמן זית לזילוף ועלי טימין טריים
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן במחבת כבדה, מטגנים את הגזר, הבצל והסלרי על אש גבוהה עד ריכוך (5-6 דקות).
- 2. מוסיפים את השום ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- 3. מוסיפים את העגבניות החתוכות ואת רסק העגבניות.
- 4. מוסיפים את הבשר, מפוררים ומבשלים אותו עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את הפפריקה ואת המים. ממשיכים לבשל כעשרים דקות.
- 5. בזמן הזה מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
- 6. כאשר הפסטה מוכנה, מסננים את המים, מערבבים אותה עם רוטב הבולונז, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים עלי טימין ומגישים.