ראגו בולונז
הסוד הוא בבישול ארוך, שממצה היטב את טעמם של כל מרכיבי הרוטב ומעניק להם פרשנות חדשה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-4 מנות:
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 1 גבעולי סלרי קצוץ
- 1 גזר קצוץ או מגורר
- 3 גבעולי תימין
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- 6 עגבניות קלופות וקצוצות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות או מחית
- 2 שיני שום כתושות
- 4 גבעולי בזיליקום
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- חבילת פסטה מבושלת להגשה
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר רחב ונמוך עם שמן זית ומאדים בצל, סלרי, גזר ותימין 7 דקות לריכוך.
- 2. מוסיפים בשר טחון ומטגנים 3 דקות תוך כדי פירור הבשר בעזרת מזלג או כף עץ עד לשינוי הגוון.
- 3. מוסיפים יין ומאדים 3 דקות לצמצום ונידוף האלכוהול.
- 4. מוסיפים את שאר החומרים למעט הבזיליקום, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום. מוסיפים בזיליקום ומבשלים עם כיסוי חלקי 45 דקות עד שעה.
- 5. מערבבים עם פסטה מבושלת לדרגת אל-דנטה ומגישים חם.