- 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ושומרים 4 כפות ממי הבישול בצד.
-
- 2. מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים את הבצלים הלבנים בכף שמן זית. ממליחים ומכניסים לתנור כ-20 דקות עד להשחמה.מוציאים מהתנור ומפרידים את הבצל "עלים".
-
- 3. מחממים מחבת גדולה (ברזלטפלון)עם 3 כפות שמן זית עד לרמה של עישון ומכניסים פנימה את הכבדים לצריבה קלה. ממליחים ומפלפלים ומוציאים לצלחת. צורבים בשתי נאגלות כדי שהכבדים ייצרבו ולא ייתבשלו.
-
- 4. במחבת גדולה צורבים את הבצל ירוק עם הכף האחרונה של השמן זית מוסיפים את העגבניות, הסילאן, הבלסמי והסויה.
-
- 5. מבשלים בערך כ 2-3 דק מוסיפים את הבצל הלבן את הפסטה ו4 כפות מבישול מי הפסטה.
-
- 6. מערבבים ומוודאים שהרוטב עוטף את הפסטה ורק אז מוסיפים לערבוב אחרון את הכבדים לעוד 2 דקות בישול.
-
- 7. מוסיפים את האורוגולה או הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים. מומלץ להגיש עם פלטת ירקות פרוסים- עגבנייה , מלפפון חמוץ , בצל ירוק וצנוניות עם לימון סחוט מעל.
-
- * גיוונים: אפשר להוסיף 25 גר חמאה בשלב ערבוב הרוטב עם הפסטה לפני הכבד לאלו שלא שומרים כשרות.