פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כבדי עוף עם פסטה

      גולן גורפינקל ממסעדת דלאל מתקתק ארוחה זריזה וטעימה למשפחה

      3 מדרגים / 2.5 כוכבים

      פסטה כבדי עוף (נמרוד סונדרס)
      פסטה כבדי עוף (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4-5 מנות
      • 1 ק"ג פסטה פנה
      • 750 גרם כבד עוף מנוקה מגידים, כל יחידה יש לחצות ל-2
      • 1 צרור בצל ירוק חתוך למקלות
      • 2 בצלים לבנים חתוכים לרבעים
      • 2 עגבניות קלופות חתוכות לרבעים ללא גרעינים
      • 1/2צרור רוקט פטרוזיליה
      • 2 כפות סילאן
      • 5 כפות שמן זית
      • 2 כפות סויה
      • 2 כפות חומץ בלסמי
      • 1/2 כפית מלח
      • כפית שטוחה פלפל שחור(אפשר לוותר אם הילדים לא אוהבים)
      • חשוב מאוד לקנות כבד עוף טרי מבריק ולא קרוע ותבקשו מהקצב לבחור מולכם. תנסו לא לייבש את הכבד ויש גם אפשרות לעשותו וול דאן בלי להרוג אותו ולהפוך אותו לגרגירי וקימחי (במיוחד כשמדובר בכבד קפוא ולא טרי).

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ושומרים 4 כפות ממי הבישול בצד.
      • 2. מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים את הבצלים הלבנים בכף שמן זית. ממליחים ומכניסים לתנור כ-20 דקות עד להשחמה.מוציאים מהתנור ומפרידים את הבצל "עלים".
      • 3. מחממים מחבת גדולה (ברזלטפלון)עם 3 כפות שמן זית עד לרמה של עישון ומכניסים פנימה את הכבדים לצריבה קלה. ממליחים ומפלפלים ומוציאים לצלחת. צורבים בשתי נאגלות כדי שהכבדים ייצרבו ולא ייתבשלו.
      • 4. במחבת גדולה צורבים את הבצל ירוק עם הכף האחרונה של השמן זית מוסיפים את העגבניות, הסילאן, הבלסמי והסויה.
      • 5. מבשלים בערך כ 2-3 דק מוסיפים את הבצל הלבן את הפסטה ו4 כפות מבישול מי הפסטה.
      • 6. מערבבים ומוודאים שהרוטב עוטף את הפסטה ורק אז מוסיפים לערבוב אחרון את הכבדים לעוד 2 דקות בישול.
      • 7. מוסיפים את האורוגולה או הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים. מומלץ להגיש עם פלטת ירקות פרוסים- עגבנייה , מלפפון חמוץ , בצל ירוק וצנוניות עם לימון סחוט מעל.
      • * גיוונים: אפשר להוסיף 25 גר חמאה בשלב ערבוב הרוטב עם הפסטה לפני הכבד לאלו שלא שומרים כשרות.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -