טורטליני מח
מתכון חגיגי של השף אביב משה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- לבצק:
- חצי קילו קמח
- 4 ביצים
- 1 חלמון
- 1 מח מבושל חתוך לקוביות
- 200 גרם לימונים כבושים
- 200 גרם לוביה
- 2 עגבניות קצוצות לקוביות
- חופן עלי כוסברה
- 5 שיני שום פרוסות
אופן ההכנה
- 1. לשים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עד לקבלת בצק אחיד.
- 2. מרדדים במכונת פסטה, קורצים עיגולים של קוטר 5 ס"מ וממלאים המח קצוץ שמתובל במעט מלח, סוגרים ומקפלים לצורת טורטליני, מניחים במקרר.
- 3. קוצצים לימונים כבושים, את הלוביה חותכים למקטעים של 4 ס"מ.
- 4. מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית את השום, לימונים, עגבניות ולוביה, מתבלים במלח ולבסוף מוסיפים כוסברה.
- 5. במקביל שמים את הטורטליני בסיר עם מים רותחים ל 3 דקות, מעבירים את הטורטליני למחבת מקפיצים כחצי דקה ומעבירים לצלחת.