- 1. מכינים את הטורטליני: שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב מתכת וטוחנים לפירורי בצק קטנטנים, מעבירים לקערה.
- יוצרים כדור בצק, עוטפים בנייר נצמד ומניחים במקום קריר לשעה.
- "פותחים" את הבצק במכונת פסטה למרובעים דקים בגודל 7 ס"מ על 7 ס"מ.
-
- 2. מכינית את המילוי: מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים חמאה ופטריות, צולים עד שכל מי הפטריות מתאדים.
- מוסיפים שמנת, טימין, מעט מלח ופלפל ומצמצמים כ 4 דקות נוספות. מקררים, מוסיפים גבינות, מאזנים תיבול ושומרים בקירור.
-
- 3. במרכז כל "דף" בצק שמים ממילוי הפטריות, מורחים את קצוות הבצק בצהוב ביצה ומקפלים לצורת טורטלני.
-
- 4. מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן האת היין השאלוט ופלפל שחור ומצמצמים לכמות של 2 כפות, מסננים ומוסיפים את שאר החומרים, מצמצמים בחצי ושומרים חם.
-
- 5. מכינים את תערובת הפטריות: מחממים תנור לחום 220 מעלות, שמים את הפטריות על מגש אפיה, מתבלים עם שאר החומרים, צולים כ 5 דקות ושומרים חם.
-
- 6. הגשה: מביאים סיר עם מים לרתיחה, מוסיפים את הטורטליני כ 2 דקות ומסננים. במרכז כל צלחת, מניחים את תערובת הפטריות, מעל שמים את הטורטליני ויוצקים רוטב יין רקנאטי ומגישים.