פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טורטליני פיטריות יער וגבינת מסקרפונה

      מתכן של השף ירון קסטנבוים, פוד ארט

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טורטליני פיטריות יער וגבינת מסקרפונה עם קציפת סוביניון בלאן רקנאטי (יח
      טורטליני פיטריות יער וגבינת מסקרפונה עם קציפת סוביניון בלאן רקנאטי (יח"צ , דניאל לילה)

      מצרכים

      • חומרים ל-4 מנות:
      • לטורטליני:
      • 250 גר' קמח
      • 5 חלמונים
      • ½ כף שמן זית
      • קמצוץ מלח
      • למילוי:
      • 1 כף חמאה
      • 200 גר' מכל סוג פטריות: פורטבלה, שמפיניון בלי רגל וקצוצות דק
      • 50 גר' פטריות פורצ'יני יבשות מושרות במים רותחים וקצוצות
      • 100 מ"ל שמנת מתוקה
      • ½ כפית טימין טרי קצוץ
      • 100 גר' גבינת מסקרפונה
      • 100 גר' גבינת ריקוטה
      • לפטריות:
      • 4 פטריות מכל סוג: פורטבלה, שמפיניון, שיטאקי, מורל פרוסות למדליונים (ללא רגל)
      • 2 כוסות שמן זית
      • 1 כף עלי אורגנו טריים
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • לרוטב:
      • 250 מ"ל יין סוביניון בלאנק "רקנאטי"
      • ½ בצל אשלוט
      • קמצוץ פלפל שחור גרוס
      • 200 מ"ל ציר עוף
      • 1 כפית אבקת פורצ'יני
      • 250 מ"ל שמנת מתוקה

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הטורטליני: שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב מתכת וטוחנים לפירורי בצק קטנטנים, מעבירים לקערה.
      • יוצרים כדור בצק, עוטפים בנייר נצמד ומניחים במקום קריר לשעה.
      • "פותחים" את הבצק במכונת פסטה למרובעים דקים בגודל 7 ס"מ על 7 ס"מ.
      • 2. מכינית את המילוי: מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים חמאה ופטריות, צולים עד שכל מי הפטריות מתאדים.
      • מוסיפים שמנת, טימין, מעט מלח ופלפל ומצמצמים כ – 4 דקות נוספות. מקררים, מוסיפים גבינות, מאזנים תיבול ושומרים בקירור.
      • 3. במרכז כל "דף" בצק שמים ממילוי הפטריות, מורחים את קצוות הבצק בצהוב ביצה ומקפלים לצורת טורטלני.
      • 4. מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן האת היין השאלוט ופלפל שחור ומצמצמים לכמות של 2 כפות, מסננים ומוסיפים את שאר החומרים, מצמצמים בחצי ושומרים חם.
      • 5. מכינים את תערובת הפטריות: מחממים תנור לחום 220 מעלות, שמים את הפטריות על מגש אפיה, מתבלים עם שאר החומרים, צולים כ – 5 דקות ושומרים חם.
      • 6. הגשה: מביאים סיר עם מים לרתיחה, מוסיפים את הטורטליני כ – 2 דקות ומסננים. במרכז כל צלחת, מניחים את תערובת הפטריות, מעל שמים את הטורטליני ויוצקים רוטב יין רקנאטי ומגישים.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -