וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טורטליני פיטריות יער וגבינת מסקרפונה

מתכן של השף ירון קסטנבוים, פוד ארט

מתכון מאת: מערכת וואלה

טורטליני פיטריות יער וגבינת מסקרפונה עם קציפת סוביניון בלאן רקנאטי. דניאל לילה,
טורטליני פיטריות יער וגבינת מסקרפונה עם קציפת סוביניון בלאן רקנאטי/דניאל לילה

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • לטורטליני:
  • 250 גר' קמח
  • 5 חלמונים
  • ½ כף שמן זית
  • קמצוץ מלח
  • למילוי:
  • 1 כף חמאה
  • 200 גר' מכל סוג פטריות: פורטבלה, שמפיניון בלי רגל וקצוצות דק
  • 50 גר' פטריות פורצ'יני יבשות מושרות במים רותחים וקצוצות
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • ½ כפית טימין טרי קצוץ
  • 100 גר' גבינת מסקרפונה
  • 100 גר' גבינת ריקוטה
  • לפטריות:
  • 4 פטריות מכל סוג: פורטבלה, שמפיניון, שיטאקי, מורל פרוסות למדליונים (ללא רגל)
  • 2 כוסות שמן זית
  • 1 כף עלי אורגנו טריים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 250 מ"ל יין סוביניון בלאנק "רקנאטי"
  • ½ בצל אשלוט
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • 200 מ"ל ציר עוף
  • 1 כפית אבקת פורצ'יני
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הטורטליני: שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב מתכת וטוחנים לפירורי בצק קטנטנים, מעבירים לקערה.
  • יוצרים כדור בצק, עוטפים בנייר נצמד ומניחים במקום קריר לשעה.
  • "פותחים" את הבצק במכונת פסטה למרובעים דקים בגודל 7 ס"מ על 7 ס"מ.
  • 2. מכינית את המילוי: מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים חמאה ופטריות, צולים עד שכל מי הפטריות מתאדים.
  • מוסיפים שמנת, טימין, מעט מלח ופלפל ומצמצמים כ – 4 דקות נוספות. מקררים, מוסיפים גבינות, מאזנים תיבול ושומרים בקירור.
  • 3. במרכז כל "דף" בצק שמים ממילוי הפטריות, מורחים את קצוות הבצק בצהוב ביצה ומקפלים לצורת טורטלני.
  • 4. מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן האת היין השאלוט ופלפל שחור ומצמצמים לכמות של 2 כפות, מסננים ומוסיפים את שאר החומרים, מצמצמים בחצי ושומרים חם.
  • 5. מכינים את תערובת הפטריות: מחממים תנור לחום 220 מעלות, שמים את הפטריות על מגש אפיה, מתבלים עם שאר החומרים, צולים כ – 5 דקות ושומרים חם.
  • 6. הגשה: מביאים סיר עם מים לרתיחה, מוסיפים את הטורטליני כ – 2 דקות ומסננים. במרכז כל צלחת, מניחים את תערובת הפטריות, מעל שמים את הטורטליני ויוצקים רוטב יין רקנאטי ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully