- 1. מכינים את הפסטה: מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים, בידיים או בעזרת מקצפה חשמלית, עד שמתקבל בצק מוצק למדי. אם הבצק רך ולח, מוסיפים מעט קמח. אם הבצק יבש וקשה, מוסיפים מעט מים. מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון ומניחים לשעה במקרר.
-
- 2. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חצי מהבצק על משטח מקומח לעלה מאורך ודק ככל האפשר (עובי של בין חצי מילימטר למילימטר אחד). אם יש מכונת פסטה - משתמשים בה. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים בסכין חדה לאטריות ברוחב 5-6 מילימטר. מפזרים את האטריות על מגש כדי שלא יידבקו לעצמן. חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק השנייה.
-
- 3. מכינים את הרוטב: מעבירים את השמן משימורי הטונה למחבת גדולה. מחממים ומטגנים בשמן את עלי המרווה והצ'ילי הקצוץ, דקה או שתיים. מוסיפים את הטונה ומפוררים, ואז את העגבניות. מבשלים שתי דקות ומתבלים במיץ לימון, במלח ובפלפל. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את עלי הרוקט.
-
- 4. בינתיים מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח. מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה (כשלוש דקות. לפסטה יבשה - לפי הוראות היצרן). מסננים מהמים ומעבירים מיד לבישול של דקה עם הרוטב. מגישים מיד, עם פרמזן מגוררת וזילוף של שמן זית.