וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פטוצ'יני עם טונה ורוקט

לפעמים כיף להתפנק עם פסטה מעולה מתוצרת בית, שהכנתה לא מסובכת (אפשר גם בלי מכונה). כשממהרים אפשר לשדך את הרוטב לפסטה מוכנה

מתכון מאת: דורעם גונט, מערכת וואלה

פטוצ'יני. ברני ארדוב
פטוצ'יני

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • לפסטה:
  • 1/4 3 כוסות קמח קשה לפסטה
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • לרוטב:
  • 160 גרם (קופסת קטנה) טונה משומרת בשמן
  • 5 עלי מרווה, קצוצים
  • 1/2 צ'ילי חריף, אדום או ירוק, קצוץ דק (או יותר, לפי הטעם)
  • 300 גרם עגבניות שרי, טחונות במעבד מזון (או חתוכות לקוביות קטנות)
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל
  • צרור גדול של עלי רוקט
  • להגשה: גבינת פרמזן מגוררת, שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הפסטה: מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים, בידיים או בעזרת מקצפה חשמלית, עד שמתקבל בצק מוצק למדי. אם הבצק רך ולח, מוסיפים מעט קמח. אם הבצק יבש וקשה, מוסיפים מעט מים. מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון ומניחים לשעה במקרר.
  • 2. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חצי מהבצק על משטח מקומח לעלה מאורך ודק ככל האפשר (עובי של בין חצי מילימטר למילימטר אחד). אם יש מכונת פסטה - משתמשים בה. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים בסכין חדה לאטריות ברוחב 5-6 מילימטר. מפזרים את האטריות על מגש כדי שלא יידבקו לעצמן. חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק השנייה.
  • 3. מכינים את הרוטב: מעבירים את השמן משימורי הטונה למחבת גדולה. מחממים ומטגנים בשמן את עלי המרווה והצ'ילי הקצוץ, דקה או שתיים. מוסיפים את הטונה ומפוררים, ואז את העגבניות. מבשלים שתי דקות ומתבלים במיץ לימון, במלח ובפלפל. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את עלי הרוקט.
  • 4. בינתיים מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח. מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה (כשלוש דקות. לפסטה יבשה - לפי הוראות היצרן). מסננים מהמים ומעבירים מיד לבישול של דקה עם הרוטב. מגישים מיד, עם פרמזן מגוררת וזילוף של שמן זית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully