טורטליני גורגונזולה
מתכון של מסעדת "פביאנה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 750 גרם טורטליני גורגונזולה של פביאנה
- 500 סמ"ק שמנת מתוקה
- 70 סמ"ק יין לבן
- 200 גרם כרישה, פרוסה לרצועות
- 250 גרם פטריות שמפניון חצויות
- 200 גרם תרד נקי חתוך לרצועת דקות
- מעט שמן זית
- מלח, פלפל
- אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- הכנת הרוטב:
- במחבת גדולה מחממים את החמאה והשמן ומקפיצים את הפטריות והכרישה עד להשחמה. מוסיפים את היין ומצמצמים את נפחו לחצי. מוסיפים את השמנת ואת רצועות התרד. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.
- הכנת הפסטה:
- במי מלח רותחים מבשלים את הטורטליני כ-7 דקות, ומשדכים עם הרוטב.