- 1. מניחים את הבשר בסיר וצורבים מכל הצדדים, מוסיפים תבלינים ומכסים במים, מרתיחים ומבשלים שעתיים עד לריכוך מלא, מסננים וקוצצים את הבשר.
-
- 2. את הנוזל שנשאר בסיר מצמצמים לרוטב סמיך עם כף דבש אחת.
-
- 3. פורסים את הבצלים המקולפים לרצועות ומקפיצים במחבת עם מעט שמן זית עד להשחמה קלה, קוצצים ומוסיפים לבשר יחד עם הפטרוזיליה ומניחים במקרר.
-
- 4. לשים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עד לקבלת בצק אחיד.
- מרדדים במכונת פסטה לבצק דק, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ, מניחים מילוי במרכז כל בצק וסוגרים עם עיגול נוסף, מהדקים היטב ומניחים במקרר.
-
- 5. מקלפים את הארטישוק, מניחים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד ריכוך מלא, מסננים וטוחנים למרקם חלק יחד עם לימון סחוט, השמן זית ומעט מלח.
-
- 6. עגבניות שרי חוצים ל-2 וצולים בתנור חם עם מלח, פלפל, סוכר ותימין ומעט שמן זית.
-
- 7. מקלפים בצלי שאלוט משחימים עם שמן זית ומקרמלים עם דבש עד לריכוך.
-
- 8. להגשה: בסיר עם מים רותחים שמים את הרביולי לחי כ 4 דקות, מחממים את הרוטב ומעבירים את הרביולי לרוטב. מניחים כף קרם ארטישוק באמצע הצלחת, מניחים מעל הקרם את הרביולי ויוצקים רוטב בנדיבות. מפזרים מעל פרוסות פלפל חריף, עגבניות צלויות ועלי מרווה לקישוט.