מתכונים חמים

פאייה עגבניות, אפונה ופרושוטו

מסעדת "ויקי כריסטינה ברצלונה" התל אביבית מציעה מתכון נפלא לפאייה עשירה בצבע ובטעמים, המפלרטטים בין המטבח הספרדי לאיטלקי

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מתכוני עגבניות בויקי כריסטינה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • 1 קילו אורז מזן ארבוריו
  • 1 ליטר עגבניות מרוסקות מאיכות גבוה ככול הניתן
  • 900 מ"ל ציר ירקות או מים
  • 80 מ"ל שמן זית
  • 3 בצלים לבנים קצוצים
  • שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 200 גרם גרגרי אפונה
  • 300 גרם פרושוטו חתוך לרצועות דקות
  • 60 גרם פפריקה מעושנת
  • 100 גרם פטרוזיליה קצוצה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר נמוך ורחב מחממים את שמן הזית היטב ומוסיפים את הבצל ושורש הסלרי.
  • 2. לאחר ריכוך מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים את האורז ומערבבים בעזרת כף עץ היטב, חשוב לשמור שהאורז לא ידבק לתחתית.
  • 3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים אותם עד שכל האורז מקבל את הצבע. מוסיפים את האפונה ומערבבים אותה פנימה בעדינות על מנת לא למעוך אותה.
  • 4. מוסיפים את הנוזלים בארבע פעימות, בכל פעם מצקת עד שהאורז "שותה" את רוב הנוזלים. חשוב כל הזמן לערבב בעדינות על מנת למנוע הידבקות האורז לתחתית הסיר.
  • 5. לסיום יש לכבות את האש ולהוסיף את עשבי התיבול ולערבב אותם אל תוך הפאייה.
  • 6. מומלץ להגיש מיד. במידה ולא מגישים מיד יש לשים 20% פחות נוזלים במהלך הבישול. בשעה שרוצים להגיש את המנה מחממים שוב את הסיר ומוסיפים את שארית הנוזלים ומסיימים את הבישול.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully