פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פאייה עגבניות, אפונה ופרושוטו

      מסעדת "ויקי כריסטינה ברצלונה" התל אביבית מציעה מתכון נפלא לפאייה עשירה בצבע ובטעמים, המפלרטטים בין המטבח הספרדי לאיטלקי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מתכוני עגבניות בויקי כריסטינה (אפיק גבאי)
      מתכוני עגבניות בויקי כריסטינה (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-8 מנות:
      • 1 קילו אורז מזן ארבוריו
      • 1 ליטר עגבניות מרוסקות מאיכות גבוה ככול הניתן
      • 900 מ"ל ציר ירקות או מים
      • 80 מ"ל שמן זית
      • 3 בצלים לבנים קצוצים
      • שורש סלרי חתוך לקוביות
      • 200 גרם גרגרי אפונה
      • 300 גרם פרושוטו חתוך לרצועות דקות
      • 60 גרם פפריקה מעושנת
      • 100 גרם פטרוזיליה קצוצה

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר נמוך ורחב מחממים את שמן הזית היטב ומוסיפים את הבצל ושורש הסלרי.
      • 2. לאחר ריכוך מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים את האורז ומערבבים בעזרת כף עץ היטב, חשוב לשמור שהאורז לא ידבק לתחתית.
      • 3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים אותם עד שכל האורז מקבל את הצבע. מוסיפים את האפונה ומערבבים אותה פנימה בעדינות על מנת לא למעוך אותה.
      • 4. מוסיפים את הנוזלים בארבע פעימות, בכל פעם מצקת עד שהאורז "שותה" את רוב הנוזלים. חשוב כל הזמן לערבב בעדינות על מנת למנוע הידבקות האורז לתחתית הסיר.
      • 5. לסיום יש לכבות את האש ולהוסיף את עשבי התיבול ולערבב אותם אל תוך הפאייה.
      • 6. מומלץ להגיש מיד. במידה ולא מגישים מיד יש לשים 20% פחות נוזלים במהלך הבישול. בשעה שרוצים להגיש את המנה מחממים שוב את הסיר ומוסיפים את שארית הנוזלים ומסיימים את הבישול.

      עוד מתכוני אורז

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -