- 1. מעמידים על האש סיר גדול עם מים לבישול הפסטה.
-
- 2. חוצים את העגבניות לרוחבן. מוציאים את מרבית הגרעינים בעזרת האצבע ומגרדים על פומפיה גסה, ללא הקליפה.
- קוצצים היטב את הפטרוזיליה והבזיליקום ופורסים דק את הצ'ילי - אם משתמשים בו.
-
- 3. במחבת או סיר גדול, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את השום ומעט מלח. מערבבים עד שהשום מעלה ריח נפלא (זהירות לא לשרוף) ומוסיפים את העשבים הקצוצים, הצ'ילי והאורגנו.
-
- 4. לאחר כדקה מוסיפים את העגבניות, מתבלים בעוד מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית עד לאידוי כל הנוזלים.
- מבשלים את הפסטה ולפני סינונה, מוציאים כוס ממי הבישול ושומרים בצד.
-
- 5. מסננים את הפסטה ומעבירים הישר לרוטב, מוסיפים את הפרמזן ומחצית כוס ממי הבישול ומערבבים היטב. בודקים תיבול ומוסיפים עוד מעט מים אם יש צורך.