וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטה של עגבניות טריות ושום

מתכון מאת: הילה קריב, מערכת וואלה

פסטה עגבניות טריות ושום. הילה קריב
פסטה עגבניות טריות ושום

מצרכים למתכון

  • 1 חבילת ספגטי
  • 4 עגבניות גדולות ובשלות
  • 1 פלפל צ'ילי טרי או יבש או לא בכלל
  • בערך 10 שיני שום כתושות או פרוסות דק או שילוב (וכן, אני בעניין שום לאחרונה. אפשר מעט אם אתם לא ממש בעניין)
  • 1/2 כוס דחוסה של פטרוזיליה - עלים בלבד
  • 1 ענף גדול של בזיליקום - בערך 10 עלים גדולים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • מלח
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן טריה מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מעמידים על האש סיר גדול עם מים לבישול הפסטה.
  • 2. חוצים את העגבניות לרוחבן. מוציאים את מרבית הגרעינים בעזרת האצבע ומגרדים על פומפיה גסה, ללא הקליפה.
  • קוצצים היטב את הפטרוזיליה והבזיליקום ופורסים דק את הצ'ילי - אם משתמשים בו.
  • 3. במחבת או סיר גדול, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את השום ומעט מלח. מערבבים עד שהשום מעלה ריח נפלא (זהירות לא לשרוף) ומוסיפים את העשבים הקצוצים, הצ'ילי והאורגנו.
  • 4. לאחר כדקה מוסיפים את העגבניות, מתבלים בעוד מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית עד לאידוי כל הנוזלים.
  • מבשלים את הפסטה ולפני סינונה, מוציאים כוס ממי הבישול ושומרים בצד.
  • 5. מסננים את הפסטה ומעבירים הישר לרוטב, מוסיפים את הפרמזן ומחצית כוס ממי הבישול ומערבבים היטב. בודקים תיבול ומוסיפים עוד מעט מים אם יש צורך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully