מתכונים חמים

פסטה עם שקדי עגל ואספרגוס

איתי הרגיל ממסעדת הבסטה בשוק הכרמל, במתכון לשקדי עגל מוקפצים בחמאה עם אספרגוס ויין לבן שמוגשים עם פסטה. להתפנק בבית בארוחה כמו במסעדה, בפחות מ-20 דקות הכנה

מתכון מאת: איתי הרגיל, מערכת וואלה! אוכל
  • 20 דקות עבודה

  • קל להכנה

  • 4 סועדים

פסטה עם שקדי עגל ואספרגוס (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

    • 500 גרםפסטה טליאטלה (או פסטה רחבה אחרת)
    • 300 גרםשקדי עגל חתוכים לקוביות
    • 500 גרםאספרגוס טרי
    • 1 כרישה (החלק הלבן), קצוצה דק
    • 2 שיני שום קצוצות
    • 1 כפיתעלי טימין טרי
    • ½ כוסיין לבן
    • ½ כוסציר עוף (במידה ואין, משתמשים בחצי כוס ממי בישול הפסטה)
    • 1 כףחמאה (או שמן), לטיגון
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
  • להגשה:

    • פרמז'ן (רשות)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים פסטה עם שקדי עגל ואספרגוס?

  • 1מרתיחים סיר עם מים ומלח ומכינים קערה עם מי קרח. חולטים את האספרגוס כ-2 דקות במים הרותחים ומעבירים לקערה עם מי הקרח.
  • 2באותו הסיר עם המים הרותחים בו חלטנו את האספרגוס, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • 3בינתיים מחממים מחבת כבדה לחום גבוה, ומשחימים בה את השקדים עם כף חמאה, עד לקבלת צבע שחום.
  • 4מוסיפים למחבת את הכרישה והשום ומזהיבים מעט.

    .
  • 5יוצקים את היין והציר ומוסיפים את הטימין. מבשלים יחד עד שהרוטב מעט מסמיך.
  • 6מוסיפים את האספרגוס, ממליחים, מפלפלים, מערבבים ומסירים מהאש. אם חשים שהרוטב דליל, אפשר להוסיף עוד קצת חמאה.
  • 7מוסיפים למחבת את הפסטה המוכנה מערבבים. אם רוצים מגררים קצת פרמז'ן ואוכלים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully