פסטה עם שקדי עגל ואספרגוס
איתי הרגיל ממסעדת הבסטה בשוק הכרמל, במתכון לשקדי עגל מוקפצים בחמאה עם אספרגוס ויין לבן שמוגשים עם פסטה. להתפנק בבית בארוחה כמו במסעדה, בפחות מ-20 דקות הכנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500גרםפסטה טליאטלה (או פסטה רחבה אחרת)
- 300גרםשקדי עגל חתוכים לקוביות
- 500גרםאספרגוס טרי
- 1כרישה (החלק הלבן), קצוצה דק
- 2שיני שום קצוצות
- 1כפיתעלי טימין טרי
- ½כוסיין לבן
- ½כוסציר עוף (במידה ואין, משתמשים בחצי כוס ממי בישול הפסטה)
- 1כףחמאה (או שמן), לטיגון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
הגשה
- פרמז'ן (רשות)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פסטה עם שקדי עגל ואספרגוס?
- 1מרתיחים סיר עם מים ומלח ומכינים קערה עם מי קרח. חולטים את האספרגוס כ-2 דקות במים הרותחים ומעבירים לקערה עם מי הקרח.
- 2באותו הסיר עם המים הרותחים בו חלטנו את האספרגוס, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- 3בינתיים מחממים מחבת כבדה לחום גבוה, ומשחימים בה את השקדים עם כף חמאה, עד לקבלת צבע שחום.
- 4מוסיפים למחבת את הכרישה והשום ומזהיבים מעט. .
- 5יוצקים את היין והציר ומוסיפים את הטימין. מבשלים יחד עד שהרוטב מעט מסמיך.
- 6מוסיפים את האספרגוס, ממליחים, מפלפלים, מערבבים ומסירים מהאש. אם חשים שהרוטב דליל, אפשר להוסיף עוד קצת חמאה.
- 7מוסיפים למחבת את הפסטה המוכנה מערבבים. אם רוצים מגררים קצת פרמז'ן ואוכלים.