וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק טלה עם שקדי עגל קבורה בגחלים

לוקחים חצי חבית או מריצה ישנה ממלאים בגחלים וקוברים בתוכן רולדת שוק טלה מפורקת מעצם, מתובלנת וממולאת שקדי עגל נימוחים. הולנדר אוהב לתבל בתערובת תבלינים מאוד עשירה, אבל אפשר לבחור את התבלון לפי העדפה. בכל מקרה הוא מדגיש, את המלח נשים רק מבחוץ ולא בתערובת ה

מתכון מאת: דן הולנדר, מערכת וואלה

הפקה עם דן הולנדר ליום העצמאות: שוק טלה במילוי שקדי עגל וצ'ימיצור'י. נמרוד סונדרס
הפקה עם דן הולנדר ליום העצמאות: שוק טלה במילוי שקדי עגל וצ'ימיצור'י

מצרכים למתכון

  • שקדי עגל:
  • 200-300 גרם שקדי עגל חתוכים לגודל המתאים לשיפוד
  • 1 לימון סחוט למיץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • מלח גס
  • פלפל חריף אדום קטן קצוץ (לפי הטעם)
  • לשוק טלה:
  • 2-2.5 ק"ק שוק טלה מפורקת מעצם (מבקשים מהקצב)
  • קמצוץ כורכום
  • קמצוץ לימון פרסי טחון (אופציונלי)
  • קמצוץ בהארט
  • קמצוץ כמון
  • קמצוץ סומק
  • קמצוץ פפריקה חריפה
  • קמצוץ פפריקה מתוקה
  • קמצוץ פפריקה מעושנת
  • לתערובת צ'ימיצ'ורי:
  • 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה עם גבעולים עליוניים
  • 1/2 חבילה נענע קצוצה
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 פלפל צ'ילי קן קצוץ
  • 4 כפות חומץ (רצוי תפוחים)
  • 1/2 לימון סחוט למיץ
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל
  • מלח גס

אופן ההכנה

  • 1. לילה לפני משרים את השקדים: מערבבים בקערה את מיץ הלימון, השמן, הפטרוזיליה, המלח והשום ומשרים בהם את נתחי שקדי העגל ל-3 שעות עד לילה לפני במקרר.
  • 2. הצ'ימיצ'ורי: מערבבים את כל המרכיבים יחד ומתקנים תיבול - התערובת יכולה ללוות גם את שאר הבשרים שנכין על האש ותחזיק במקרר כמעט שבועיים.
  • 3. בחצי חבית או מריצה ישנה, מדליקים גחלים בכמות שתכסה היטב את הרולדה שלנו. אם צריך מוסיפים מעט גחלים בהמשך. אנחנו רוצים גחלים חמות ללא אש כשנכניס פנימה את הרולדה.
  • 4. מוציאים את השקדים מהמשרה, משפדים על שיפודים, זורים את הפלפל החריף האדום לפי הטעם וצורבים על האש (שהודלקה כשעה לפני הצלייה על מנת להגיע לטמפרטורה הנכונה).
  • 5. משטחים את שוק הטלה ומתבלים את החלק הפנימי בתבלינים. מסירים את השקדים מהאש ומסדרים בשורה מעל התבלינים, לצידה מסדרים שורה מתערובת הצ'ימיצ'ורי ומגלגלים לרולדה.
  • 6. קושרים בעזרת חוט שפגט (חוט שימשון) את הרולדה.
  • 7.משמנים את הרולדה בשמן זית ומלח גס וצולים על הגריל היטב מכל הצדדים. סה"כ כ-10-15 דקות. מוציאים ועוטפים היטב בנייר כסף.
  • 8. בעזרת את חפירה או מעדר, יוצרים גומה בערימת הגחלים אליה נכניס את הרולדה, ומכסים בגחלים. נותנים לה להיצלות בפנים כשעה עד שעה וחצי. מדי פעם רצוי להוציא להפוך אותה, ושוב לכסות.
  • 9. מוציאים, מסירים מנייר הכסף ופורסים לפרוסות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully