סלט ירקות שורש עם נתח קצבים

סלט ירקות שורש עם נתח קצבים וויניגרט פירות יער

מתכון מאת: דן הולנדר, מערכת וואלה!
הפקה עם דן הולנדר ליום העצמאות: סלט שורשים צלויים עם נתח קצבים. נמרוד סונדרס
הפקה עם דן הולנדר ליום העצמאות: סלט שורשים צלויים עם נתח קצבים

מצרכים

  • 1/2 ק"ג נתח קצבים חתוך למקטעים של 5-10 ס"מ
  • 1-2 תפוחי אדמה
  • 1-2 סלקים
  • 1-2 קולורבי
  • מיקס עלי חסה
  • לוויניגרט:
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/4 כוס חומן פירות יער (או חומץ בן יין)
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כף דבש
  • מעט מלח
  • הגשה:
  • ניתן להגיש עם קממבר או גבינת קורפור (אופציונלי)

אופן ההכנה

  • 1.מדליקים את הפחמים.
  • 2. שוטפים היטב את הירקות עם הקליפה, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתוך הגחלים עד להתרככות. 20-35 דקות. בינתיים החום של המנגל יגיע לטמפרטורה המתאימה ביותר לצליית הבשר.
  • 3. הוויניגרט: טוחנים במעבד מזון או בבלנדר מוט את מרכיבי הרוטב.
  • 4.הנתחים: משמנים את הנתחים בשמן זית וצולים על הגריל- נתח הקצבים דק יחסית ולכן לא צריך יותר מהשחמה מכל צד.
  • 5. מוציאים את הירקות מנייר הכסף וחותכים לרבעים. את נתחי הקצבים פורסים לרצועות דקות כנגד כיוון הסיבים (ניתן לראות את כיוון הסיבים בבשר).
  • 6. בקערה שטוחה מניחים את עלי החסה, מעליה מסדרים את אבעי הירקות הצלויים ואת רצועות נתח הקצבים ומתבלים ברוטב הוויניגרט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully