פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט ירקות שורש עם נתח קצבים

      סלט ירקות שורש עם נתח קצבים וויניגרט פירות יער

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      הפקה עם דן הולנדר ליום העצמאות: סלט שורשים צלויים עם נתח קצבים (נמרוד סונדרס)
      הפקה עם דן הולנדר ליום העצמאות: סלט שורשים צלויים עם נתח קצבים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 1/2 ק"ג נתח קצבים חתוך למקטעים של 5-10 ס"מ
      • 1-2 תפוחי אדמה
      • 1-2 סלקים
      • 1-2 קולורבי
      • מיקס עלי חסה
      • לוויניגרט:
      • 1/2 כוס שמן
      • 1/4 כוס חומן פירות יער (או חומץ בן יין)
      • 1/4 כוס מיץ לימון
      • 1 כף דבש
      • מעט מלח
      • הגשה:
      • ניתן להגיש עם קממבר או גבינת קורפור (אופציונלי)

      אופן ההכנה

      • 1.מדליקים את הפחמים.
      • 2. שוטפים היטב את הירקות עם הקליפה, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתוך הגחלים עד להתרככות. 20-35 דקות. בינתיים החום של המנגל יגיע לטמפרטורה המתאימה ביותר לצליית הבשר.
      • 3. הוויניגרט: טוחנים במעבד מזון או בבלנדר מוט את מרכיבי הרוטב.
      • 4.הנתחים: משמנים את הנתחים בשמן זית וצולים על הגריל- נתח הקצבים דק יחסית ולכן לא צריך יותר מהשחמה מכל צד.
      • 5. מוציאים את הירקות מנייר הכסף וחותכים לרבעים. את נתחי הקצבים פורסים לרצועות דקות כנגד כיוון הסיבים (ניתן לראות את כיוון הסיבים בבשר).
      • 6. בקערה שטוחה מניחים את עלי החסה, מעליה מסדרים את אבעי הירקות הצלויים ואת רצועות נתח הקצבים ומתבלים ברוטב הוויניגרט.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -