סלט שומר, פאקוס ולבבות עוף בגריל
ארז קומרובסקי מחמם את הגריל של יום העצמאות ומכין סלט חם וקר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ ק"ג לבבות עוף מנוקים ומשופדים
- 3-4 שומרים מנוקים מהגלדים החיצוניים
- 4-6 פאקוסים צערים
- 1 אגודת עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעולים
- מיץ מ-2 לימונים
- מלח ים גס
- פלפל ירוק חריף מגולען קצוץ דק
- לתערובת תיבול הלבבות:
- 1 כפית זרעוני כוסברה
- 1 כפית גרגרי פלפל שחור
- ½ כפית זרעוני כמון
- שמן זית בנדיבות
אופן ההכנה
- . כותשים את תערובת התבלינים ומתבלים את לבבות העוף. מערבבים עם שמן הזית.
- 2. פורסים את הפאקוס דק.
- 3. חותכים את השומרים לחצי לאורכם ופורסים לפרוסות דקות. משרים במי קרח כשעה.
- 4. צולים את הלבבות על גריל גחלים חם. נזהרים לא ליבש אותם.
- 5. מערבבים את פרוסות הפאקוס עם פרוסות השומר שסיננתם ממי הקרח. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה, מיץ הלימון, המלח והפלפל החריף הקצוץ. מתבלים במעט שמן זית. מוסיפים את הלבבות הצלויים ומגישים מייד.