מתכונים חמים

מסבחת בשר טלה וגרגרי חומוס

תענוג לאכול את המנה הזאת בכל שעה ביום – השף אבי ביטון מנגב מסבחה בשר טלה עם גרגירי חומוס וטחינה. אל תשכחו לצרף לחגיגה פיתה טריה.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
    • מזרחי

    • בשרי

    • סלטים

    • בשר

    • תוספות

    • חומוס

    • מתכונים לשבת

    • כשר

    (צילום: בבושקה הפקות)

    מחשבון המרות

    מצרכים

    • ל-6 מנות:
    • 1/2 ק"ג גרגרי חומוס מושרים למשך הלילה
    • 1/2 כפית סודה לשתייה
    • לרוטב:
    • שמן זית
    • 1 פלפל ירוק חריף (אפשר להפחית את הכמות לפי הטעם)
    • 3 שיני שום קצוצות (אפשר לגרוע או להוסיף לפי הטעם)
    • מלח
    • פלפל
    • 1 מיץ מלימון סחוט
    • לבשר:
    • שמן זית
    • 1/2 ק"ג בשר שוק טלה קצוץ בסכין (אפשר להחליף בעגל אם רוצים)
    • מלח
    • כף גדושה כמון
    • 1/4 כפית קינמון
    • לטחינה:
    • 5 שיני שום קצוצות (אפשר להפחית לפי הטעם)
    • כוס טחינה גולמית
    • מיץ מלימון שלם
    • 1/4 כוס שמן זית
    • 1/2 כפית כמון
    • מלח
    • 1/4-1/2 כוס מים - לפי דרגת הסמיכות הרצויה
    • להגשה:
    • צרור פטרוזיליה קצוצה
    • מלח
    • פלפל
    • 3 עגבניות חצויות
    • פיתות טריות
    למחשבון המרה

    אופן ההכנה

    • 1. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את גרגרי החומוס והסודה עם 2 ליטר מים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים.
    • 2. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה שמן זית, פלפל ירוק חריף, 3 שיני שום קצוצות, מלח ולימון. מניחים בצד.
    • 2. במחבת כבדה ורחבה מחממים שמן זית עם בשר טלה, מלח, כמון וקינמון עד להזהבה. תוך כדי ערבוב מפוררים את הבשר בעזרת הכף.
    • 3. בקערה מניחים את גרגירי החומוס. מוזגים מעל טחינה גולמית ומתבלים במעט כמון, מלח, שמן זית, מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים או לפי מידת הסמיכות הרצויה של הטחינה.
    • 4. מכינים את המנה: מניחים מעט מהגרגירים בקערה עמוקה. מוסיפים את הבשר ומוזגים מעל את הרוטב. סוחטים מעל חצי עגבניה, פטרוזיליה קצוצה. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פיתות טריות.

    מחשבוני המרה

    • נפחים

    • משקלים

    • טמפרטורה

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully