מסבחה שעועית עם פרגיות

מסבחה עם טוויסט – משחה מתקתקה משעועית לבנה המוגשת עם טחינה, פיתות ופרגיות צלויות

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה!
(צילום: צילום, הפקה בוימוי: Prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי)

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • לפרגית:
  • 400 גרם פרגית קצרה, נקיה
  • כמון
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח גס, פלפל שחור
  • למסבחה:
  • 1 שקית קטנה של שעועית לבנה סוגת, מושרית ללילה במים
  • 1 כוס טחינה גולמית משובחת
  • מיץ מ 2 לימונים
  • מלח ופלפל
  • כמון
  • 2 פיתות
  • כוס מים רותחים
  • לקישוט:
  • בצל ירוק

אופן ההכנה

  • 1. להכנת המסבחה: מסננים את השעועית ממי ההשריה ומבשלים אותה בסיר עם מים עד שהיא רכה לגמרי (כחצי שעה) ומסננים.
  • 2. מעבירים את השעועית למעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה. מוסיפים טחינה, מיץ לימון, מים רותחים, כמון, מלח ופלפל. ממשיכים לטחון תוך הוספת מים עד לקבלת מרקם עשיר.
  • 3. מכינים את הפרגיות: מחממים מחבת פסים, מתבלים את הפרגיות במלח, פלפל, כמון ומעט ממיץ הלימון ומניחים במחבת. הופכים לאחר כשתי דקות ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל עד שהפרגית מוכנה. מש לפני שמורידים מהאש מוסיפים את שאר מיץ הלימון.
  • 4. מחממים פיתה על מחבת הפסים/ מחבת אחרת עד שזו מוכנה ואפילו "מעט" שרופה. מניחים במרכז כל פיתה מהמסבחה ומעליה פרגית. מקשטים בבצל ירוק מסולסל.
  • ארוחה משפחתית: מסבחה מחוץ לקופסה

  • חומוס מסבחה

  • מסבחה עדשים ירוקות עם כמון וטחינה

  • אורז מוקפץ

  • מסאחן עוף

  • בצלים ממולאים בשר ופריקי

  • קציצות כפתה עם ממרח שעועית לבנה

  • סינטה עם דלעת ודבש

  • אריסה טריפולטאית

  • קדירת בשר וגרגירי חומוס ביין לבן

  • כדורי בשר ופסטה בסיר אחד

  • מרינדת בירה, עשבי תיבול ודבש

  • אסאדו על העצם לצד ירקות שורש

  • פסטלים מטורטיות בקלי קלות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully