- 1. להכנת המסבחה: מסננים את השעועית ממי ההשריה ומבשלים אותה בסיר עם מים עד שהיא רכה לגמרי (כחצי שעה) ומסננים.
-
- 2. מעבירים את השעועית למעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה. מוסיפים טחינה, מיץ לימון, מים רותחים, כמון, מלח ופלפל. ממשיכים לטחון תוך הוספת מים עד לקבלת מרקם עשיר.
-
- 3. מכינים את הפרגיות: מחממים מחבת פסים, מתבלים את הפרגיות במלח, פלפל, כמון ומעט ממיץ הלימון ומניחים במחבת. הופכים לאחר כשתי דקות ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל עד שהפרגית מוכנה. מש לפני שמורידים מהאש מוסיפים את שאר מיץ הלימון.
-
- 4. מחממים פיתה על מחבת הפסים/ מחבת אחרת עד שזו מוכנה ואפילו "מעט" שרופה. מניחים במרכז כל פיתה מהמסבחה ומעליה פרגית. מקשטים בבצל ירוק מסולסל.