וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מסבחה שעועית עם פרגיות

מסבחה עם טוויסט – משחה מתקתקה משעועית לבנה המוגשת עם טחינה, פיתות ופרגיות צלויות

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה

צילום, הפקה בוימוי: Prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לפרגית:
  • 400 גרם פרגית קצרה, נקיה
  • כמון
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח גס, פלפל שחור
  • למסבחה:
  • 1 שקית קטנה של שעועית לבנה סוגת, מושרית ללילה במים
  • 1 כוס טחינה גולמית משובחת
  • מיץ מ 2 לימונים
  • מלח ופלפל
  • כמון
  • 2 פיתות
  • כוס מים רותחים
  • לקישוט:
  • בצל ירוק

אופן ההכנה

  • 1. להכנת המסבחה: מסננים את השעועית ממי ההשריה ומבשלים אותה בסיר עם מים עד שהיא רכה לגמרי (כחצי שעה) ומסננים.
  • 2. מעבירים את השעועית למעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה. מוסיפים טחינה, מיץ לימון, מים רותחים, כמון, מלח ופלפל. ממשיכים לטחון תוך הוספת מים עד לקבלת מרקם עשיר.
  • 3. מכינים את הפרגיות: מחממים מחבת פסים, מתבלים את הפרגיות במלח, פלפל, כמון ומעט ממיץ הלימון ומניחים במחבת. הופכים לאחר כשתי דקות ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל עד שהפרגית מוכנה. מש לפני שמורידים מהאש מוסיפים את שאר מיץ הלימון.
  • 4. מחממים פיתה על מחבת הפסים/ מחבת אחרת עד שזו מוכנה ואפילו "מעט" שרופה. מניחים במרכז כל פיתה מהמסבחה ומעליה פרגית. מקשטים בבצל ירוק מסולסל.
  • ארוחה משפחתית: מסבחה מחוץ לקופסה

  • חומוס מסבחה

  • מסבחה עדשים ירוקות עם כמון וטחינה

  • מרק בשר ויין אדום

  • רוטב בולונז קלאסי

  • מרק חרירה צעד אחר צעד

  • מרק גולאש מושלם

  • ממולאים - כרוב ממולא בשר ואורז בקלי קלות

  • ארוחה ב-10 דקות: סלט ירקות פריך עם שייטל צרוב

  • תפוחי אדמה במילוי בשר

  • סיר בקר ושעועית

  • גולאש בשר עם פטריות ובצקניות

  • פידה לחמעג'ון

  • מרק רגל עם במיה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully