חומוס מסבחה
צלחת חומוס אליבא דזקו ממסעדת "הקומפלט" שבתל אביב, שמראה שאפשר לצאת לחומוסיה כדי לאכול חומוס טוב, אבל אפשר בהחלט גם להכין אותו בבית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כפות טחינה גולמית
- כף אחת של חומוס מוכן
- 3 כפות גדולות (מצקת) גרגירי חומוס
- מיץ מלימון אחד
- שן שום אחת
- פפריקה אדומה
- פלפל שחור
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את החומוס לתוך קערה (רצוי קערת מתכת). מוסיפים טחינה, לימון ושום ומערבבים לקבלת תערובת.
- 2. מוסיפים גרגירי חומוס חמים אל תוך התערובת ומערבבים עד לקבלת תערובת חמה.
- 3. מעבירים לצלחת, מוסיפים פפריקה אדומה קצת פלפל שחור ומעל הכל שמן זית. למסבחה חמה יותר ניתן לשים את קערת המתכת עם התערובת בתוך קערת מים חמים, ואז להגיש.