וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מסבחה עדשים ירוקות עם כמון וטחינה

טעים לאכול את העדשים השלמות בתוך אגם של טחינה טעימה מאיכות טובה

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

מסחבה עדשים. נמרוד סונדרס
מסחבה עדשים

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1/2 קילו עדשים ירוקות
  • 1 כוס טחינה
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית גדושה כמון
  • מלח
  • מיץ מלימון אחד, סחוט טרי
  • להגשה:
  • 4-6 פיתות
  • פלחים מ-2 בצלים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • שמן זית לזילוף
  • מיץ לימון סחוט טרי
  • פלפלים חריפים כבושים (שיפקה)

אופן ההכנה

  • 1. מכסים את העדשים במי ברז ומבשלים על אש בינונית ובסיר מכוסה כשעה, עד שהן רכות ממש (בתחילת התהליך כדאי להסיר את הקצף המצטבר מלמעלה).
  • 2. מרסקים את העדשים יחד עם כל יתר החומרים. מדללים במעט ממי הבישול, לפי הצורך. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3. מסדרים את המנות בצלחות עמוקות, מפזרים מעל פטרוזיליה ופלפל חריף, מזלפים שמן זית ומיץ לימון, ומגישים עם פיתות ופלחי בצל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully