פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מסבחה עדשים ירוקות עם כמון וטחינה

      טעים לאכול את העדשים השלמות בתוך אגם של טחינה טעימה מאיכות טובה

      5 מדרגים / 3 כוכבים

      מסחבה עדשים (נמרוד סונדרס)
      מסחבה עדשים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 1/2 קילו עדשים ירוקות
      • 1 כוס טחינה
      • 3 שיני שום
      • 1 כפית גדושה כמון
      • מלח
      • מיץ מלימון אחד, סחוט טרי
      • להגשה:
      • 4-6 פיתות
      • פלחים מ-2 בצלים
      • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
      • שמן זית לזילוף
      • מיץ לימון סחוט טרי
      • פלפלים חריפים כבושים (שיפקה)

      אופן ההכנה

      • 1. מכסים את העדשים במי ברז ומבשלים על אש בינונית ובסיר מכוסה כשעה, עד שהן רכות ממש (בתחילת התהליך כדאי להסיר את הקצף המצטבר מלמעלה).
      • 2. מרסקים את העדשים יחד עם כל יתר החומרים. מדללים במעט ממי הבישול, לפי הצורך. טועמים ומתקנים תיבול.
      • 3. מסדרים את המנות בצלחות עמוקות, מפזרים מעל פטרוזיליה ופלפל חריף, מזלפים שמן זית ומיץ לימון, ומגישים עם פיתות ופלחי בצל.

      עוד מתכוני תבשילי קדרה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -