מסבחה עדשים ירוקות עם כמון וטחינה
טעים לאכול את העדשים השלמות בתוך אגם של טחינה טעימה מאיכות טובה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1/2 קילו עדשים ירוקות
- 1 כוס טחינה
- 3 שיני שום
- 1 כפית גדושה כמון
- מלח
- מיץ מלימון אחד, סחוט טרי
- להגשה:
- 4-6 פיתות
- פלחים מ-2 בצלים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- שמן זית לזילוף
- מיץ לימון סחוט טרי
- פלפלים חריפים כבושים (שיפקה)
אופן ההכנה
- 1. מכסים את העדשים במי ברז ומבשלים על אש בינונית ובסיר מכוסה כשעה, עד שהן רכות ממש (בתחילת התהליך כדאי להסיר את הקצף המצטבר מלמעלה).
- 2. מרסקים את העדשים יחד עם כל יתר החומרים. מדללים במעט ממי הבישול, לפי הצורך. טועמים ומתקנים תיבול.
- 3. מסדרים את המנות בצלחות עמוקות, מפזרים מעל פטרוזיליה ופלפל חריף, מזלפים שמן זית ומיץ לימון, ומגישים עם פיתות ופלחי בצל.