סלט ירוק בפירות ובשר מעושן
מתכון של חברת "אסם"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חב' עלי בייבי צעירים
- 1 חב' עירית
- 1 צרור מנטה
- נתח לדר
- 1 מנגו קלוף פרוס
- 2 יח' אגס פרוס
- 120 גר' בשר כתף בקר מעושן + חזה אווז מעושן
- מיני קרוטונים של אסם
- לרוטב :
- 6 כפות "מיונס" אסם
- 4 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט יין לבן
אופן ההכנה
- 1. חותכים את העירית ל-3-5 ס"מ. מפרידים את עלי המנטה מהגבעולים.
- 2. מערבבים את המנטה, עלי הבייבי והעירית.
- 3. חותכים את הבשר ומפזרים על העלים.
- 4. מקלפים ומסדרים את המנגו מסביב. מפזרים את פלחי האגס ואת הקרוטונים. קורעים את הלדר ומפזרים מעל.
- 5. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב, פרט ליין. מוסיפים את היין בהדרגה, עד לסמיכות הרצויה. מגישים לצד הסלט.