קציצות טלה בפיסטוק על מצע סלט קוסקוס חריף
מתכון של חברת "אסם".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקציצות:
- 500 גר' בשר טלה טחון
- 200 גר' פיסטוק קלוף שבור
- 1 כפית בהרט
- 1 בצל
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
- לסלט:
- 1 חב' קוסקוס בינוני אסם (מוכן על פי הוראות היצרן)
- ½ חב' כוסברה
- ½ חב' פטרוזיליה
- 1 כף סומק
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 חציל
- מיץ מלימון אחד
- פלפל ומלח לפי הטעם
- לעיטור:
- טחינה
- פיסטוקים
אופן ההכנה
- קוצצים את הבצל, מערבבים את כל החומרים יחד, יוצרים קציצות, מטגנים בשמן זית או צולים על הגריל.
- במקביל מכינים את הסלט:
- 1. מקלפים את החציל כמו זברה (פרוסה כן ופרוסה לא) חותכים לקוביות ומשחימים בטיגון או בצלייה בשמן זית ומלח.
- 3. קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים עם שאר המרכיבים.
- 4. מניחים את הסלט כמצע למנה או מעצבים בפורמה. מניחים מעל את הקציצות, מעטרים בטחינה ופיסטוק ומגישים חם.