מדליוני עוף ממולאים בדואט פטריות ברוטב חריף מתוק
מתכון של חברת "אסם"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 יח' חזה עוף
- 6 יח' פטריות שמפניון
- 6 יח' פטריות יער/פורטבלו
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 4-6 כפות שמן לטיגון
- 4 כפות בוטנים קלויים גרוסים
- 1 כוס קמח תופח אסם
- לרוטב:
- 10 כפות קטשופ אסם
- 2-4 כפות ממרח בוטנים
- 1-2 שיני שום כתושות
- 1/2 -1/4 כפית צ'ילי
- לעיטור:
- ½ 1 כפות ג'ינג'ר מגורר
- 4 כפות בוטנים גרוסים
- מעט שמיר
אופן ההכנה
- 1. פורסים את חזה העוף כמו לשניצל (לא לדפוק), ומתבלים במעט מלח ופלפל.
- 2. קוצצים את הפטריות ומניחים בחלקו התחתון של חזה העוף. מפזרים שברי בוטנים ומגלגלים.
- 3. מקמחים את חזה העוף ומטגנים במעט שמן חם. במקביל, מערבבים את כל חומרי הרוטב.
- 4. שופכים את הרוטב על העוף ברוטב ואופים בתנור בחום של 180-200 מעלות למשך כ-7-8 דקות.
- 5. מגישים חם ומיד מעוטר בג'ינג'ר ובוטנים על מצע שמיר קצוץ.