חזה עוף במרינדת תפוזים וסילאן
רון ביאלה, שף מסעדת 'ביאלה'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לירקות:
- 2 גזרים, פרוסים גס באלכסון
- חצי ראש כרובית, מפורק לפרחים
- 3 קישואים, פרוסים גס באלכסון
- 2 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים
- 1 דלורית, חתוכה לקוביות
- 10 ענפי טימין
- מלח ופלפל
- שמן זית
- לעוף:
- 8 גרם חזה עוף נקי ופרוס לשניצלים עבים
- חצי כוס מיץ תפוזים
- 3 כפות סילאן
- כף חרדל חלק
- 2 כפות פפריקה מעושנת
- מלח, פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות. בסיר מלא מים רותחים חולטים את הגזר והכרובית במשך 5-4 דקות. מוציאים מהמים, מעבירים לקערה עם שאר הירקות ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מעבירים לתבנית, מוסיפים את ענפי הטימין, מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור החם ל-10 דקות.
- 2. מכינים את העוף: מתבלים את חזות העוף במלח ופלפל וצורבים במחבת חמה, כחצי דקה מכל צד, עד להזהבה.
- 3. מערבבים את מרכיבי המרינדה בקערית ומושחים בה את חזות העוף. מוסיפים אותם לתבנית הירקות ומחזירים אותה לתנור, ל-12-10 דקות, ללא כיסוי.