וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חזה עוף במרינדת תפוזים וסילאן

רון ביאלה, שף מסעדת 'ביאלה'

מתכון מאת: רון ביאלה, מערכת וואלה

חזה עוף על ירקות צרובים. מערכת וואלה!
חזה עוף על ירקות צרובים

מצרכים למתכון

  • לירקות:
  • 2 גזרים, פרוסים גס באלכסון
  • חצי ראש כרובית, מפורק לפרחים
  • 3 קישואים, פרוסים גס באלכסון
  • 2 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים
  • 1 דלורית, חתוכה לקוביות
  • 10 ענפי טימין
  • מלח ופלפל
  • שמן זית
  • לעוף:
  • 8 גרם חזה עוף נקי ופרוס לשניצלים עבים
  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • 3 כפות סילאן
  • כף חרדל חלק
  • 2 כפות פפריקה מעושנת
  • מלח, פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות. בסיר מלא מים רותחים חולטים את הגזר והכרובית במשך 5-4 דקות. מוציאים מהמים, מעבירים לקערה עם שאר הירקות ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מעבירים לתבנית, מוסיפים את ענפי הטימין, מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור החם ל-10 דקות.
  • 2. מכינים את העוף: מתבלים את חזות העוף במלח ופלפל וצורבים במחבת חמה, כחצי דקה מכל צד, עד להזהבה.
  • 3. מערבבים את מרכיבי המרינדה בקערית ומושחים בה את חזות העוף. מוסיפים אותם לתבנית הירקות ומחזירים אותה לתנור, ל-12-10 דקות, ללא כיסוי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully