פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חזה עוף במרינדת תפוזים וסילאן

      רון ביאלה, שף מסעדת 'ביאלה'

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חזה עוף על ירקות צרובים (מערכת וואלה! NEWS)
      חזה עוף על ירקות צרובים (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • לירקות:
      • 2 גזרים, פרוסים גס באלכסון
      • חצי ראש כרובית, מפורק לפרחים
      • 3 קישואים, פרוסים גס באלכסון
      • 2 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים
      • 1 דלורית, חתוכה לקוביות
      • 10 ענפי טימין
      • מלח ופלפל
      • שמן זית
      • לעוף:
      • 8 גרם חזה עוף נקי ופרוס לשניצלים עבים
      • חצי כוס מיץ תפוזים
      • 3 כפות סילאן
      • כף חרדל חלק
      • 2 כפות פפריקה מעושנת
      • מלח, פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות. בסיר מלא מים רותחים חולטים את הגזר והכרובית במשך 5-4 דקות. מוציאים מהמים, מעבירים לקערה עם שאר הירקות ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מעבירים לתבנית, מוסיפים את ענפי הטימין, מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור החם ל-10 דקות.
      • 2. מכינים את העוף: מתבלים את חזות העוף במלח ופלפל וצורבים במחבת חמה, כחצי דקה מכל צד, עד להזהבה.
      • 3. מערבבים את מרכיבי המרינדה בקערית ומושחים בה את חזות העוף. מוסיפים אותם לתבנית הירקות ומחזירים אותה לתנור, ל-12-10 דקות, ללא כיסוי.

      עוד מתכוני עוף

      חזה עוף במרינדת תפוזים וסילאן
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -