מדליוני חזה עוף בעשבי תיבול על מצע פירה דלעת
עוף, פירה ואורגיה של עשבים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 800 גרם חזה עוף מנוקה
- למשרה:
- 4 שיני שום כתושות
- צרור עלי פטרוזיליה
- צרור עלי כוסברה
- צרור עלי רוזמרין
- צרור עלי טימין
- כף אורגנו יבש
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- פלפל אדום קטן
- פלפל גרוס
- מלח
- לפירה דלעת:
- 500 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
- 400 גרם קוביות דלעת קלופה
- 1 גזר חתוך לקוביות
- כף שמן זית
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- הכנת חזה העוף:
- 1. מכניסים את כל חומרי המשרה למעבד מזון, מערבלים במשך 1-2 דקות, יוצקים את המשרה על חזה העוף ומערבבים. משרים במקרר למשך הלילה.
- 2. צולים על הגריל או במחבת בסמוך להגשה.
- הכנת פירה הדלעת:
- 1. מניחים את תפוחי האדמה, גזר, דלעת ושום בתוך סיר הבישול, מתבלים במלח ופלפל ומכסים במים.
- 2. מבשלים על אש נמוכה עד לריכוך המרכיבים ומסננים מהמים.
- 3. מחזירים את התוכן לסיר למשך 2 דקות תוך כדי בחישה, (לצורך ייבוש).
- 4. מועכים את המרכיבים לפירה.
- 5. מוסיפים את שמן הזית ומתבלים במידת הצורך.