קציצות כבש
מסעדת עדנה ברמת השרון, המתמחה בבישולים ביתיים מגלה לאבי ביטון את המתכון הסודי לתבשיל קציצות הכבש, שעושה לכל מי שאוכל אותו טוב על הלב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 10-12 סועדים
- לקציצות:
- 1 קילו בשר בקר טחון (נתח צלעות, מס' 2)
- 50 גרם נתח פלדה כבש טחון
- 2 כוסות בצל מרוסק במיקסר
- 2 כוסות (200 גרם) לחם יבש מרוסק במיקסר (רצוי לחם בצל) או פירורי לחם
- 2 ביצים
- 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף, או מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כפית קינמון
- 1 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית הל
- פלפל שחור
- לתבשיל:
- שמן לטיגון
- 2 קילו בצל קצוץ
- 1 קילו גזר פרוס
- 1 קילו תפו"א חתוך לקוביות
- 1 ליטר מים
- 2 ליטר ציר עצמות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית כורכום
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. הקציצות: שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, מלבד ציר העצמות ולשים היטב את התערובת. התערובת צריכה להיות אוורירית, אם חשים שהיא דחוסה אפשר להוסיף עוד קצת בצל מרוסק, מים, או שמן.
- 2. יוצקים למחבת שמן בנדיבות ומחממים. יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים בשמן החם. מניחים בצד.
- 3. התבשיל: בסיר רחב עם צעו שן מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה ומטגנים יחד עד השחמה, כ- 15 דקות.
- 4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים כדקה ויוצקים מעל ליטר מים חמים ו- 2 ליטר ציר עצמות, רצוי עם חלק מהעצמות. מבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
- 5. מוסיפים את הקציצות המטוגנות ומבשלים עוד 10 דקות. משפרים טעמים במידת הצורך ומגישים.