פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות כבש

      מסעדת עדנה ברמת השרון, המתמחה בבישולים ביתיים מגלה לאבי ביטון את המתכון הסודי לתבשיל קציצות הכבש, שעושה לכל מי שאוכל אותו טוב על הלב

      3 מדרגים / 3.32 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • כמות: עבור 10-12 סועדים
      • לקציצות:
      • 1 קילו בשר בקר טחון (נתח צלעות, מס' 2)
      • 50 גרם נתח פלדה כבש טחון
      • 2 כוסות בצל מרוסק במיקסר
      • 2 כוסות (200 גרם) לחם יבש מרוסק במיקסר (רצוי לחם בצל) או פירורי לחם
      • 2 ביצים
      • 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף, או מלח
      • 1 כפית כמון
      • 1 כפית קינמון
      • 1 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
      • 1 כפית כורכום
      • 1/2 כפית הל
      • פלפל שחור
      • לתבשיל:
      • שמן לטיגון
      • 2 קילו בצל קצוץ
      • 1 קילו גזר פרוס
      • 1 קילו תפו"א חתוך לקוביות
      • 1 ליטר מים
      • 2 ליטר ציר עצמות
      • 1 כפית כמון
      • 1 כפית קינמון
      • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
      • 1 כפית כורכום
      • מלח ופלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. הקציצות: שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, מלבד ציר העצמות ולשים היטב את התערובת. התערובת צריכה להיות אוורירית, אם חשים שהיא דחוסה אפשר להוסיף עוד קצת בצל מרוסק, מים, או שמן.
      • 2. יוצקים למחבת שמן בנדיבות ומחממים. יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים בשמן החם. מניחים בצד.
      • 3. התבשיל: בסיר רחב עם צעו שן מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה ומטגנים יחד עד השחמה, כ- 15 דקות.
      • 4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים כדקה ויוצקים מעל ליטר מים חמים ו- 2 ליטר ציר עצמות, רצוי עם חלק מהעצמות. מבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
      • 5. מוסיפים את הקציצות המטוגנות ומבשלים עוד 10 דקות. משפרים טעמים במידת הצורך ומגישים.

      עוד מתכוני קציצות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -