מתכונים חמים

קציצות כבש

מסעדת עדנה ברמת השרון, המתמחה בבישולים ביתיים מגלה לאבי ביטון את המתכון הסודי לתבשיל קציצות הכבש, שעושה לכל מי שאוכל אותו טוב על הלב

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 10-12 סועדים
  • לקציצות:
  • 1 קילו בשר בקר טחון (נתח צלעות, מס' 2)
  • 50 גרם נתח פלדה כבש טחון
  • 2 כוסות בצל מרוסק במיקסר
  • 2 כוסות (200 גרם) לחם יבש מרוסק במיקסר (רצוי לחם בצל) או פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף, או מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון
  • 1 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית הל
  • פלפל שחור
  • לתבשיל:
  • שמן לטיגון
  • 2 קילו בצל קצוץ
  • 1 קילו גזר פרוס
  • 1 קילו תפו"א חתוך לקוביות
  • 1 ליטר מים
  • 2 ליטר ציר עצמות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל שחור
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הקציצות: שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, מלבד ציר העצמות ולשים היטב את התערובת. התערובת צריכה להיות אוורירית, אם חשים שהיא דחוסה אפשר להוסיף עוד קצת בצל מרוסק, מים, או שמן.
  • 2. יוצקים למחבת שמן בנדיבות ומחממים. יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים בשמן החם. מניחים בצד.
  • 3. התבשיל: בסיר רחב עם צעו שן מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה ומטגנים יחד עד השחמה, כ- 15 דקות.
  • 4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים כדקה ויוצקים מעל ליטר מים חמים ו- 2 ליטר ציר עצמות, רצוי עם חלק מהעצמות. מבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
  • 5. מוסיפים את הקציצות המטוגנות ומבשלים עוד 10 דקות. משפרים טעמים במידת הצורך ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully