קציצות כבש

מסעדת עדנה ברמת השרון, המתמחה בבישולים ביתיים מגלה לאבי ביטון את המתכון הסודי לתבשיל קציצות הכבש, שעושה לכל מי שאוכל אותו טוב על הלב

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • כמות: עבור 10-12 סועדים
  • לקציצות:
  • 1 קילו בשר בקר טחון (נתח צלעות, מס' 2)
  • 50 גרם נתח פלדה כבש טחון
  • 2 כוסות בצל מרוסק במיקסר
  • 2 כוסות (200 גרם) לחם יבש מרוסק במיקסר (רצוי לחם בצל) או פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף, או מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון
  • 1 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית הל
  • פלפל שחור
  • לתבשיל:
  • שמן לטיגון
  • 2 קילו בצל קצוץ
  • 1 קילו גזר פרוס
  • 1 קילו תפו"א חתוך לקוביות
  • 1 ליטר מים
  • 2 ליטר ציר עצמות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. הקציצות: שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, מלבד ציר העצמות ולשים היטב את התערובת. התערובת צריכה להיות אוורירית, אם חשים שהיא דחוסה אפשר להוסיף עוד קצת בצל מרוסק, מים, או שמן.
  • 2. יוצקים למחבת שמן בנדיבות ומחממים. יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים בשמן החם. מניחים בצד.
  • 3. התבשיל: בסיר רחב עם צעו שן מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה ומטגנים יחד עד השחמה, כ- 15 דקות.
  • 4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים כדקה ויוצקים מעל ליטר מים חמים ו- 2 ליטר ציר עצמות, רצוי עם חלק מהעצמות. מבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
  • 5. מוסיפים את הקציצות המטוגנות ומבשלים עוד 10 דקות. משפרים טעמים במידת הצורך ומגישים.
  • קציצות ירק קטמוניים

  • כתף כבש ביין לבן ותאנים

  • קציצות קישואים ונענע

  • כתף טלה ביין לבן

  • מטפונה טלה ופריקי

  • שיפודי קבב פרגיות ושומן ליה

  • קציצות קיפודים פרסיות

  • בייגלה ירושלמי במילוי כבש

  • קציצות טונה של אוולין חיימוביץ'

  • לביבות קישואים מ-2 מרכיבים

  • קבב רומני ממולא שום קונפי

  • קציצות דגים ברוטב לימוני צהוב

  • בֱּלִיחַת -קציצות בשר מצריות

  • טונה בורגר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully