קציצות ירק קטמוניים
לפי מתכון של ברכה משכונת הקטמונים בירושלים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 תפוחי אדמה
- 2 גזרים
- 2 קישואים
- כרפס
- סלרי
- פטרוזיליה
- בצל
- 2 ביצים טרופות
- כף שמן + שמן לטיגון
- מלח
- פלפל
- לימון
- מעט קמח
אופן ההכנה
- 1. מגרדים את הירקות בפומפייה לתוך קערה.
- 2. סוחטים את התערובת כדי שתהיה יבשה ככל האפשר.
- 3. אל הקערה מוסיפים 2 ביצים טרופות וכף שמן. מתבלים במלח פלפל ולימון לפי הטעם ומוסיפים מעט קמח כך שהבלילה תהיה יציבה.
- 3. מחממים מחבת (עדיף קרמית) גדולה וכשהיא חמה מאוד מוסיפים את השמן. מכדררים את הבלילה באמצעות שתי כפות או בידיים רטובות לקציצות ומוסיפים אל המחבת החמה. משחימים, הופכים צד וכשמוכן שולפים ומגישים.