קציצות קישואים
קציצות אביביות חלביות בלי מאמץ
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-25 קציצות:
- 4 קישואים גדולים
- 1 בצל
- חופן עלי בזיליקום קצוצים
- 1/3 כוס קוסקוס מוכן או פירורי לחם
- 100 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת
- 3 ביצים
- 1 שן שום גדולה כתושה
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מרסקים את הקישואים והבצל במעבד מזון או על פומפייה וסוחטים היטב מנוזלים. מערבבים בקערה עם שאר החומרים.
- 2. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן ומטגנים קציצות עגולות ופחוסות. אם התערובת דלילה מדי מוסיפים עוד קוסקוס או פירורי לחם ואם היא יבשה עוד ביצה.
- 3. לחילופין אפשר לאפות את הקציצות בתנור חם (190 מעלות) כ-20 דקות או עד לייצוב והזהבה.
- גיוונים ושדרוגים
- האופציה הבשרית: מוסיפים לתערובת 350 גרם בשר בקר טחון.
- אפשר להחליף בזיליקום בנענע או שמיר.