מתכונים חמים

קציצות קישואים

קציצות אביביות חלביות בלי מאמץ

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

קציצות קישואים של אורלי פלאי (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-25 קציצות:
  • 4 קישואים גדולים
  • 1 בצל
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • 1/3 כוס קוסקוס מוכן או פירורי לחם
  • 100 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת
  • 3 ביצים
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרסקים את הקישואים והבצל במעבד מזון או על פומפייה וסוחטים היטב מנוזלים. מערבבים בקערה עם שאר החומרים.
  • 2. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן ומטגנים קציצות עגולות ופחוסות. אם התערובת דלילה מדי מוסיפים עוד קוסקוס או פירורי לחם ואם היא יבשה עוד ביצה.
  • 3. לחילופין אפשר לאפות את הקציצות בתנור חם (190 מעלות) כ-20 דקות או עד לייצוב והזהבה.
  • גיוונים ושדרוגים
  • האופציה הבשרית: מוסיפים לתערובת 350 גרם בשר בקר טחון.
  • אפשר להחליף בזיליקום בנענע או שמיר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully