- 1. מכינים שום קונפי: בסיר קטן מניחים שיני שום ומכסים בשמן זית. מבשלים על אש קטנה מאוד כחצי שעה. כדאי להכין מראש כשני ראשים מפורקים ולשמור במקרר.
-
- 2. מכינים קרם חצילים: קולים את החציל על הגז עד לריכוך ומקלפים.
-
- 3. מכניסים למיקסר את החציל. מוסיפים מלח, פלפל, שום קונפי, ושמנת מתוקה. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
-
- 4. מכינים את הפלפלים: מניחים בתבנית את הפלפלים, מזליפים שמן זית, ומכניסים לתנור ל-8 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.
-
- 5. לקציצות: מכניסים לתוך קערה בשר טלה טחון, בצל, כוסברה, נענע ופטרוזיליה. מתבלים בפפריקה, כמון, פלפל ומלח ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
-
- 6. יוצרים קציצות בגודל של כ- 90 גרם ליחידה.
-
- 7. מטגנים בשמן זית כדקה מכל צד, ומכניסים לתנור למשך 5 דקות נוספות בטמפרטורה של 200 מעלות.
-
- 8. מרכיבים ומגישים: מניחים בקערה גדולה את קרם החצילים, עליו במרכז הצלחת את הפלפל האדום, ואת הקציצות משפדים בשיפודים קטנים ומניחים מסביב לפלפל. מסביב מפזרים עלי כוסברה.