וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות טלה, פלפל קלוי וקרם חצילים

מתכון של השף יואב בר, מסעדת מארבו

מתכון מאת: מערכת וואלה

קציצות טלה. אנטולי מיכאלו,
קציצות טלה/אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

  • 600 גרם בשר טלה טחון
  • 1/2 בצל קצוץ דק
  • 1/4 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1/4 צרור נענע קצוץ דק
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף כמון
  • 1/2 כף פלפל שחור
  • מלח
  • 4 פלפל אדום מתוק
  • 1 חציל
  • שמן זית
  • 3-4 שיני שום קונפי
  • 4 כפות שמנת מתוקה
  • עלי כוסברה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים שום קונפי: בסיר קטן מניחים שיני שום ומכסים בשמן זית. מבשלים על אש קטנה מאוד כחצי שעה. כדאי להכין מראש כשני ראשים מפורקים ולשמור במקרר.
  • 2. מכינים קרם חצילים: קולים את החציל על הגז עד לריכוך ומקלפים.
  • 3. מכניסים למיקסר את החציל. מוסיפים מלח, פלפל, שום קונפי, ושמנת מתוקה. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 4. מכינים את הפלפלים: מניחים בתבנית את הפלפלים, מזליפים שמן זית, ומכניסים לתנור ל-8 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.
  • 5. לקציצות: מכניסים לתוך קערה בשר טלה טחון, בצל, כוסברה, נענע ופטרוזיליה. מתבלים בפפריקה, כמון, פלפל ומלח ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  • 6. יוצרים קציצות בגודל של כ- 90 גרם ליחידה.
  • 7. מטגנים בשמן זית כדקה מכל צד, ומכניסים לתנור למשך 5 דקות נוספות בטמפרטורה של 200 מעלות.
  • 8. מרכיבים ומגישים: מניחים בקערה גדולה את קרם החצילים, עליו במרכז הצלחת את הפלפל האדום, ואת הקציצות משפדים בשיפודים קטנים ומניחים מסביב לפלפל. מסביב מפזרים עלי כוסברה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully