קציצות טלה ברוטב עגבניות עם חצילים וזיתים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 סועדים:
- 500 גר' בשר טלה (או בקר, למי שלא אוהב טלה מבושל) מתובל בכפית בהרט
- 2 כפות שמן זית
- 15 עלי נענע קצוצים
- 8 עגבניות
- 2 בצלים
- 7- 8 שיני שום פרוסות דק
- 15 זיתים שחורים מגולענים
- 3 חצילים
- 2 גזרים פרוסים דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- גבינת פטה או פניר (טורקי)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הבשר עם עלי הנענע, מקצצים קציצות ומטגנים במעט שמן זית עד להשחמה בהירה של הקציצות.
- 2. מטגנים את החצילים, אחרי 3 דקות מוסיפים את הבצל והגזר. אחרי 3 דקות נוספות מוסיפים את השום.
- 3. קוצצים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לתערובת. מבשלים כרבע שעה.
- 4. מוסיפים את הקציצות המטוגנות והזיתים לתערובת העגבניות.
- 5. מבשלים על אש קטנה כרבע שעה בלי לערבב יותר מדי כדי לשמור על הקציצות.
- 6. מגישים עם הרבה פטרוזיליה קצוצה וגבינת פטה (מומלץ ביותר) על אורז או פסטה.