קציצות כבש עם פול

עבור אבי ביטון חג הפסח הוא גם זכרון מתוק של קציצות כבש עסיסיות המתבשלות בתוך רוטב פול. מנה עיקרית זריזה וטעימה.להגברת האפקט החגיגי רצוי להגיש את המנה בסיר עם אורז ומצות בצד לניגוב הרוטב.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-6 מנות
  • לקציצות:
  • 300 גרם בשר כבש טחון
  • 3 כפות קמח מצה
  • 1 ביצה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 5 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כפית כמון
  • צרור כוסברה, קצוצה דק
  • 6 כפות שמן זית
  • לתבשיל הפול:
  • 3 כוסות פול נקי, קלוף פעמיים מתרמילים
  • 1 בצל גדול, פרוס
  • 1 גזר, פרוס דק
  • 2 כפות לימונים כבושים
  • 4 עגבניות בינוניות בשלות, פרוסות לרבעים
  • מלח
  • פלפל
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 10 תחתיות ארטישוק, חתוכות לרבעים
  • 4 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הגלם לקציצות לתערובת אחידה ומניחים במקרר למשך כ-40 דקות עד שעה.
  • 2. מוציאים את התערובת מהמקרר ומגלגלים לקציצות של כ-60 גרם כל אחת.
  • 3. מטגנים בסיר בינוני במעט שמן זית את הבצל, הגזר, העגבניות השום והפול.
  • 4. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הלימון הכבוש.
  • 5. מניחים בתוך הסיר את הקציצות, אחת אחת, מכסים ומבשלים כ- 40 דקות באש נמוכה.
  • 6. חמש דקות לפני ההגשה, מפזרים את הכוסברה הטריה.
  • תבשיל סבזי חגיגי

  • פילה בקר ממולא באגוזים

  • קציצות בשר בלחם עם חומוס

  • משמשייה- צוואר טלה במשמשים

  • שוק טלה עם ירקות ותפוחים

  • מטפונה טלה ופריקי

  • בורקס יפואי של רג'ינה

  • שוק טלה ממולאת עלי גפן

  • כרוב על הגריל ממולא בטרטר טלה

  • כתף טלה במילוי בשר

  • תבשיל עלי גפן במילוי אורז ובשר כבש

  • חלקי פנים של טלה צרובים

  • צלעות טלה על קוסקוס

  • כתף טלה נופלת מהעצם

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully