תבשיל עלי גפן במילוי אורז ובשר כבש
חמודי עוקלה שפרץ לתודעה בתכנית משחקי השף, במתכון מפנק לתבשיל עלי גפן במילוי אורז מתובל ובשר כבש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 קילו בשר טלה עם העצם, אוכף טלה
- 300 גרם עלי גפן, חלוטים 15 שניות במים רותחים
- 3 כוסות אורז
- 1 כפית מלח קטנה
- 1 כפית כמון קטנה
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 2 כפות שמן זית
- 5 עגבניות פרוסות
- 4 שיני שום שלמות
אופן ההכנה
- 1. המילוי: מערבבים את האורז עם התבלינים ושמן הזית בתוך קערה, ומניחים בצד.
- 2. על שולחן העבודה פורשים את עלי הגפן, באמצע כל עלה מניחים חצי כפית ממילוי האורז, ומגלגלים בצורה בה קצוות העלה נסגרים פנימה.
- 3. בתוך הסיר מסדרים שלוש שכבות: שכבת עגבניות פרוסות, שכבת בשר ושכבת עלי גפן. חוזרים על הפעולה מספר הפעמים הדרוש. השכבה העליונה ביותר היא זאת של עלי הגפן.
- 4. מוספים מים חמים עד גובה העלים ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה, עד שעלי הגפן מתבשלים.