מתכונים חמים

תבשיל עלי גפן במילוי אורז ובשר כבש

חמודי עוקלה שפרץ לתודעה בתכנית משחקי השף, במתכון מפנק לתבשיל עלי גפן במילוי אורז מתובל ובשר כבש

מתכון מאת: רעות סהר, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עלי גפן ממולאים

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1/2 קילו בשר טלה עם העצם, אוכף טלה
  • 300 גרם עלי גפן, חלוטים 15 שניות במים רותחים
  • 3 כוסות אורז
  • 1 כפית מלח קטנה
  • 1 כפית כמון קטנה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 עגבניות פרוסות
  • 4 שיני שום שלמות

אופן ההכנה

  • 1. המילוי: מערבבים את האורז עם התבלינים ושמן הזית בתוך קערה, ומניחים בצד.
  • 2. על שולחן העבודה פורשים את עלי הגפן, באמצע כל עלה מניחים חצי כפית ממילוי האורז, ומגלגלים בצורה בה קצוות העלה נסגרים פנימה.
  • 3. בתוך הסיר מסדרים שלוש שכבות: שכבת עגבניות פרוסות, שכבת בשר ושכבת עלי גפן. חוזרים על הפעולה מספר הפעמים הדרוש. השכבה העליונה ביותר היא זאת של עלי הגפן.
  • 4. מוספים מים חמים עד גובה העלים ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה, עד שעלי הגפן מתבשלים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully