פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל עלי גפן במילוי אורז ובשר כבש

      חמודי עוקלה שפרץ לתודעה בתכנית משחקי השף, במתכון מפנק לתבשיל עלי גפן במילוי אורז מתובל ובשר כבש

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עלי גפן ממולאים (מערכת וואלה! NEWS , מעיין סלע)
      עלי גפן ממולאים (מערכת וואלה! NEWS , מעיין סלע)

      מצרכים

      • 1/2 קילו בשר טלה עם העצם, אוכף טלה
      • 300 גרם עלי גפן, חלוטים 15 שניות במים רותחים
      • 3 כוסות אורז
      • 1 כפית מלח קטנה
      • 1 כפית כמון קטנה
      • 1/2 כפית אגוז מוסקט
      • 2 כפות שמן זית
      • 5 עגבניות פרוסות
      • 4 שיני שום שלמות

      אופן ההכנה

      • 1. המילוי: מערבבים את האורז עם התבלינים ושמן הזית בתוך קערה, ומניחים בצד.
      • 2. על שולחן העבודה פורשים את עלי הגפן, באמצע כל עלה מניחים חצי כפית ממילוי האורז, ומגלגלים בצורה בה קצוות העלה נסגרים פנימה.
      • 3. בתוך הסיר מסדרים שלוש שכבות: שכבת עגבניות פרוסות, שכבת בשר ושכבת עלי גפן. חוזרים על הפעולה מספר הפעמים הדרוש. השכבה העליונה ביותר היא זאת של עלי הגפן.
      • 4. מוספים מים חמים עד גובה העלים ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה, עד שעלי הגפן מתבשלים.

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -