פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פודינג אורז בסלסלות קדאיף

      חג המולד מביא את נעמה לפנטז על בוקר מלא פתיתי שלג לבנים ורכים. בישראל החמה, כנראה שהפנטזיה תשאר כחלום, ובמקום זאת, היא מכינה קינוח לבן ומפנק של כדורי פודינג אורז בתוך קן עשוי שיערות קדאיף

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פודינג אורז בחלב (נמרוד סונדרס)
      פודינג אורז בחלב (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-2 מנות זוגיות:
      • לאורז המבושל (להכין יום קודם):
      • 2/3 כוס אורז עגול
      • 3 כוסות (720 מ"ל) חלב 3%
      • 4 כפות (50 גרם) סוכר
      • קורט מלח
      • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
      • גרגירים מחצי תרמיל וניל (או חצי כפית תמצית וניל)
      • לסלסלת הקדאיף:
      • 150 גרם אטריות קדאיף מופשרות או טריות
      • 1 כף (8 גרם) אבקת סוכר
      • 40 גרם חמאה מומסת
      • קורט מלח
      • להגשה:
      • חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 2 כפיות סוכר
      • פירות חתוכים: תותים, קיווי, עלי נענע

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת האורז: מערבבים בסיר את החלב, הסוכר, המלח, הלימון והוניל. מוסיפים את האורז, ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות או עד שהנוזלים נספגים באורז. מדי פעם מערבבים כדי למנוע הידבקות. אמור להתקבל מרקם של דייסה סמיכה.
      • 2. מעבירים לכלי שטוח, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים ללילה במקרר.
      • 3. הכנת סלסלות הקדאיף: מעבירים את אטריות הקדאיף לקערה, מפרידים ומאווררים אותן. מוסיפים חמאה מומסת, סוכר ומלח, ומערבבים בעדינות עם הידיים עד שהחמאה מכסה את כל האטריות.
      • 4. מחלקים את אטריות הקדאיף לשתיים, ומניחים בקערות מרק רחבות ועמוקות. חשוב שהשכבה לא תהיה עבה מדי וכן להניח אותן גם על הדפנות של הקערה.
      • 5. אופים בתנור בחום של 160 מעלות עד להזהבה עמוקה (כרבע שעה). מוציאים, ומניחים בצד לקירור.
      • 6. הרכבת המנה: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר עד קבלת קצפת. בידיים רטובות, יוצרים כדורים מפודינג האורז המקורר, ומניחים בתוך סלסלות הקדאיף. מפזרים בקערה את הפירות החתוכים, הנענע ומעט קצפת.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -