- 1. הכנת האורז: מערבבים בסיר את החלב, הסוכר, המלח, הלימון והוניל. מוסיפים את האורז, ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות או עד שהנוזלים נספגים באורז. מדי פעם מערבבים כדי למנוע הידבקות. אמור להתקבל מרקם של דייסה סמיכה.
-
- 2. מעבירים לכלי שטוח, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים ללילה במקרר.
-
- 3. הכנת סלסלות הקדאיף: מעבירים את אטריות הקדאיף לקערה, מפרידים ומאווררים אותן. מוסיפים חמאה מומסת, סוכר ומלח, ומערבבים בעדינות עם הידיים עד שהחמאה מכסה את כל האטריות.
-
- 4. מחלקים את אטריות הקדאיף לשתיים, ומניחים בקערות מרק רחבות ועמוקות. חשוב שהשכבה לא תהיה עבה מדי וכן להניח אותן גם על הדפנות של הקערה.
-
- 5. אופים בתנור בחום של 160 מעלות עד להזהבה עמוקה (כרבע שעה). מוציאים, ומניחים בצד לקירור.
-
- 6. הרכבת המנה: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר עד קבלת קצפת. בידיים רטובות, יוצרים כדורים מפודינג האורז המקורר, ומניחים בתוך סלסלות הקדאיף. מפזרים בקערה את הפירות החתוכים, הנענע ומעט קצפת.