מתכונים חמים

ספריבס טלה בתפוזים ומייפל

מנה חגיגית ומרשימה של צלעות טלה, שלא דורשת הרבה מאמץ

מתכון מאת: קרן אלה גפן ויעל סלע ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות עבודה

  • שמונה שעות סה"כ

  • קל להכנה

  • 4 סועדים

מנה שאי אפשר להישאר אדישים מולה. ספריבס טלה (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

    • 1 שדירה צלעות טלה (1.5-2 ק"ג)
  • למרינדה

    • 3 כוסותמיץ תפוזים
    • 4 כפותמייפל טבעי
    • 2 כפותחומץ בלסמי
    • 2 כפותסויה
    • 5 שיני שום קצוצות
    • 1 כףג'ינג'ר טרי קצוץ
    • 4 כוכבי אניס
    • 2 יחידותפלפל צ'ילי אדום פרוס דק
    • 5 ענפי טימין
    • 1 כףמלח גס (כף שטוחה)
    • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

איך מכינים ספריבס טלה בתפוזים ומייפל?

  • 1מביאים לרתיחה בסיר רחב מאוד (שיוכל בהמשך להכיל גם את הספריבס) את כל המרכיבים של המרינדה, למעט המלח. מכבים את אש, ומצננים. כאשר המרינדה קרה, מניחים את הבשר בסיר, מכניסים למקרר ומשרים למשך 6 שעות לפחות (מקסימום 24 שעות).
  • 2מוציאים את הבשר מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה.
  • 3מחממים תנור ל-160 מעלות, ובינתיים מבשלים את הספריבס על אש בינונית כחצי שעה (בתוך הסיר עם המרינדה). מדי פעם הופכים את הנתח.
  • 4מעבירים את הבשר לרשת צלייה (שומרים את הסיר עם המרינדה), ומניחים אותה מעל תבנית (כך שהשומן יוכל לטפטף לתוכה). מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור לשעתיים.
  • 5מחממים את המרינדה שבסיר, מחזירים פנימה את הספריבס לאחר האפייה בתנור, מפזרים מעל מלח גס ומכניסים לתנור לעוד חצי שעה ב-180 מעלות (עד להשחמה).

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully