פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ספריבס טלה בתפוזים ומייפל

      מנה חגיגית ומרשימה שלא דורשת הרבה מאמץ

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ארוחת טלאים (נמרוד סונדרס)
      ארוחת טלאים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 1 שדירה ספריבס טלה (1.5-2 ק"ג)
      • למרינדה:
      • 3 כוסות (750 מ"ל) מיץ תפוזים
      • 4-5 כפות מייפל אמיתי
      • 2 כפות חומץ בלסמי
      • 2 כפות סויה
      • 5 שיני שום קצוצות
      • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
      • 4 כוכבי אניס
      • 2 יחידות צ'ילי אדום פרוס דק
      • 5 ענפי טימין
      • קורט פלפל שחור גרוס
      • 1 כף שטוחה מלח גס

      אופן ההכנה

      • 1. מביאים לרתיחה בסיר רחב מאוד (שיוכל בהמשך להכיל גם את הספריבס) את כל המרכיבים של המרינדה, למעט המלח. מכבים את אש, ומצננים. כאשר המרינדה קרה, מניחים את הבשר בסיר, מכניסים למקרר ומשרים למשך 6 שעות לפחות (מקסימום 24 שעות).
      • 2. מוציאים את הבשר מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה.
      • 3. מחממים תנור ל-160 מעלות, ובינתיים מבשלים את הספריבס על אש בינונית כחצי שעה (בתוך הסיר עם המרינדה). מדי פעם הופכים את הנתח.
      • 4. מעבירים את הבשר לרשת צלייה (שומרים את הסיר עם המרינדה), ומניחים אותה מעל תבנית (כך שהשומן יוכל לטפטף לתוכה). מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור לשעתיים.
      • 5. מחממים את המרינדה שבסיר, מחזירים פנימה את הספריבס לאחר האפייה בתנור, מפזרים מעל מלח גס ומכניסים לתנור לעוד חצי שעה ב-180 מעלות (עד להשחמה).

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -