פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ספריבס טלה בתפוזים ומייפל

      מנה חגיגית ומרשימה של צלעות טלה, שלא דורשת הרבה מאמץ

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנה שאי אפשר להישאר אדישים מולה. ספריבס טלה (צילום: נמרוד סונדרס)
      מנה שאי אפשר להישאר אדישים מולה. ספריבס טלה (צילום: נמרוד סונדרס)

      מצרכים

        • 1 שדירה צלעות טלה (1.5-2 ק"ג)
        • למרינדה

        • 3 כוסותמיץ תפוזים
        • 4 כפותמייפל טבעי
        • 2 כפותחומץ בלסמי
        • 2 כפותסויה
        • 5 שיני שום קצוצות
        • 1 כףג'ינג'ר טרי קצוץ
        • 4 כוכבי אניס
        • 2 יחידותפלפל צ'ילי אדום פרוס דק
        • 5 ענפי טימין
        • 1 כףמלח גס (כף שטוחה)
        • פלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

        איך מכינים ספריבס טלה בתפוזים ומייפל ?

      • מביאים לרתיחה בסיר רחב מאוד (שיוכל בהמשך להכיל גם את הספריבס) את כל המרכיבים של המרינדה, למעט המלח. מכבים את אש, ומצננים. כאשר המרינדה קרה, מניחים את הבשר בסיר, מכניסים למקרר ומשרים למשך 6 שעות לפחות (מקסימום 24 שעות).
      • מוציאים את הבשר מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה.
      • מחממים תנור ל-160 מעלות, ובינתיים מבשלים את הספריבס על אש בינונית כחצי שעה (בתוך הסיר עם המרינדה). מדי פעם הופכים את הנתח.
      • מעבירים את הבשר לרשת צלייה (שומרים את הסיר עם המרינדה), ומניחים אותה מעל תבנית (כך שהשומן יוכל לטפטף לתוכה). מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור לשעתיים.
      • מחממים את המרינדה שבסיר, מחזירים פנימה את הספריבס לאחר האפייה בתנור, מפזרים מעל מלח גס ומכניסים לתנור לעוד חצי שעה ב-180 מעלות (עד להשחמה).

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -