וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ספריבס טלה בתפוזים ומייפל

מנה חגיגית ומרשימה של צלעות טלה, שלא דורשת הרבה מאמץ

מתכון מאת: קרן אלה גפן ויעל סלע, מערכת וואלה

30 דקות עבודה,שמונה שעות סה"כ,קל להכנה,4 סועדים
ארוחת טלאים. נמרוד סונדרס
מנה שאי אפשר להישאר אדישים מולה. ספריבס טלה

מצרכים למתכון

    • 1שדירה צלעות טלה (1.5-2 ק"ג)
  • למרינדה

    • 3כוסותמיץ תפוזים
    • 4כפותמייפל טבעי
    • 2כפותחומץ בלסמי
    • 2כפותסויה
    • 5שיני שום קצוצות
    • 1כףג'ינג'ר טרי קצוץ
    • 4כוכבי אניס
    • 2יחידותפלפל צ'ילי אדום פרוס דק
    • 5ענפי טימין
    • 1כףמלח גס (כף שטוחה)
    • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

איך מכינים ספריבס טלה בתפוזים ומייפל?

  • 1
    מביאים לרתיחה בסיר רחב מאוד (שיוכל בהמשך להכיל גם את הספריבס) את כל המרכיבים של המרינדה, למעט המלח. מכבים את אש, ומצננים. כאשר המרינדה קרה, מניחים את הבשר בסיר, מכניסים למקרר ומשרים למשך 6 שעות לפחות (מקסימום 24 שעות).
  • 2
    מוציאים את הבשר מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה.
  • 3
    מחממים תנור ל-160 מעלות, ובינתיים מבשלים את הספריבס על אש בינונית כחצי שעה (בתוך הסיר עם המרינדה). מדי פעם הופכים את הנתח.
  • 4
    מעבירים את הבשר לרשת צלייה (שומרים את הסיר עם המרינדה), ומניחים אותה מעל תבנית (כך שהשומן יוכל לטפטף לתוכה). מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור לשעתיים.
  • 5
    מחממים את המרינדה שבסיר, מחזירים פנימה את הספריבס לאחר האפייה בתנור, מפזרים מעל מלח גס ומכניסים לתנור לעוד חצי שעה ב-180 מעלות (עד להשחמה).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully