זרוע טלה עם פירה ארטישוק ירושלמי
מתכון של "ספון" ביסטרו בר
מצרכים
- חומרים ל- 4 סועדים:4 זרועות טלה עם עצם
- 250 גרם ירקות שורש חתוכים לקוביות (גזר, כרישה, סלרי, בצל)
- 1 ראש שום פרוס לחצי
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 ענף טימין
- 2 עלי דפנה
- 1 ענף רוזמרין
- 4 גרגירי פלפל אנגלי
- 1/2 ארטישוק ירושלמי קלוף
- 100 מ"ל שמן זית באיכות טובה
- 1/2כוס בצל ירוק קצוץ
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. בסיר לוהט משחימים את זרועות הטלה היטב ומניחים בצד.
- 2. באותו סיר משחימים את ירקות השורש, מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים כדקה.
- 3. מוסיפים את התבלינים, מניחים את זרועות הטלה על ירקות השורש, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ- 4 שעות.
- 4. מכינים את הארטישוק הירושלמי: מבשלים במים עד שמתרכך. מסננים.
- 5. מכינים פירה גס בעזרת מזלג. מתבלים בשמן זית, בצל ירוק ומלח.
- 6. מכינים את הרוטב: כשהתבשיל מוכן מסננים את הבשר והירקות מהנוזל ומצמצמים עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
- 7. מגישים: מניחים בצלחת עמוקה פירה ארטישוק ירושלמי, מעליו זרוע טלה. מוזגים רוטב מעל הכל.