- 1. בסיר לוהט משחימים את זרועות הטלה היטב ומניחים בצד.
-
- 2. באותו סיר משחימים את ירקות השורש, מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים כדקה.
-
- 3. מוסיפים את התבלינים, מניחים את זרועות הטלה על ירקות השורש, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ- 4 שעות.
-
- 4. מכינים את הארטישוק הירושלמי: מבשלים במים עד שמתרכך. מסננים.
-
- 5. מכינים פירה גס בעזרת מזלג. מתבלים בשמן זית, בצל ירוק ומלח.
-
- 6. מכינים את הרוטב: כשהתבשיל מוכן מסננים את הבשר והירקות מהנוזל ומצמצמים עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
-
- 7. מגישים: מניחים בצלחת עמוקה פירה ארטישוק ירושלמי, מעליו זרוע טלה. מוזגים רוטב מעל הכל.