מתכונים חמים

קדירת אוסובוקו כבש

מתכון מאת: אבי פרץ, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

קדרת אוסובוקו במסעדת מודרן

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 6 נתחי אוסובוקו (עם העצם)
  • 2 גזרים קלופים וחצויים
  • 1 שורש סלרי קלוף
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף
  • 2 תפוחי אדמה קטנים קלופים
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות גדולות
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 עלי דפנה
  • כפית גרגירי פלפל אנגלי
  • מלח ים אטלנטי
  • 1/4 כפית הל
  • 2 ענפי מרווה טריים
  • 1 כוס יין אדום
  • 3 שזיפים שחורים ומיובשים, ללא גלעינים
  • 1 כף סילאן
  • ראגו גריסי פנינה כמצע לאוסובוקו:
  • ל-6 מנות:
  • 1 כוס גריסי פנינה, מושרים בקערת מים
  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 1 כף נענע טרייה קצוצה
  • 1/2 פלפל חריף קלוי, קלוף, וחתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • מלח ים אטלנטי
  • 1 וחצי כוסות ציר טלה
  • 1/4 כוס יין אדום
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מקמחים את נתחי האוסובוקו ומנערי מעודפי קמח.
  • 2. במחבת עמוקה סוגרים היטב ומכל הכיוונים את נתחי האוסובוקו, ומניחים בתבנית אפייה.
  • 3. מוסיפים את שאר הירקות למחבת ומטגנים עד השחמה.
  • 4. מוסיפים את היין האדום לירקות, ומניחים לו להצטמצם למשך מספר דקות.
  • 5. מוסיפים את התבלינים, ענפי המרווה, הסילאן והשזיפים.
  • 6. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות, ומביאים לרתיחה.
  • 7. מעבירים את תכולת הסיר לתבנית עם פרוסות האוסובוקו.
  • 8. עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף, ומכניסים לתנור, לחום של 180 מעלות, למשך 4 שעות.
  • הכנת הראגו:
  • 1. מטגנים בסיר את הבצל והגזר.
  • 2. מוסיפים את הסלרי, הג'ינג'ר, הפלפל החריף וגריסי הפנינה המושרים, ומטגנים קלות.
  • 3. מוסיפים את התבלינים והנענע.
  • 4. יוצקים לסיר את היין האדום, ומצמצמים.
  • 5. יוצקים את ציר הטלה, ומבשלים כ-20 דקות.
  • 6. מעבירים את גריסי הפנינה לתחתית סיר מחרס. מעליהם מסדרים את האוסובוקו, שעבר בישול ארוך עם הירקות והנוזלים, וסוגרים יחד בתנור, לבישול משותף של חצי שעה. מגישים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully