קדירת אוסובוקו כבש

מתכון מאת: אבי פרץ, מערכת וואלה!
קדרת אוסובוקו במסעדת מודרן.
קדרת אוסובוקו במסעדת מודרן

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 6 נתחי אוסובוקו (עם העצם)
  • 2 גזרים קלופים וחצויים
  • 1 שורש סלרי קלוף
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף
  • 2 תפוחי אדמה קטנים קלופים
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות גדולות
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 עלי דפנה
  • כפית גרגירי פלפל אנגלי
  • מלח ים אטלנטי
  • 1/4 כפית הל
  • 2 ענפי מרווה טריים
  • 1 כוס יין אדום
  • 3 שזיפים שחורים ומיובשים, ללא גלעינים
  • 1 כף סילאן
  • ראגו גריסי פנינה כמצע לאוסובוקו:
  • ל-6 מנות:
  • 1 כוס גריסי פנינה, מושרים בקערת מים
  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 1 כף נענע טרייה קצוצה
  • 1/2 פלפל חריף קלוי, קלוף, וחתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • מלח ים אטלנטי
  • 1 וחצי כוסות ציר טלה
  • 1/4 כוס יין אדום

אופן ההכנה

  • 1. מקמחים את נתחי האוסובוקו ומנערי מעודפי קמח.
  • 2. במחבת עמוקה סוגרים היטב ומכל הכיוונים את נתחי האוסובוקו, ומניחים בתבנית אפייה.
  • 3. מוסיפים את שאר הירקות למחבת ומטגנים עד השחמה.
  • 4. מוסיפים את היין האדום לירקות, ומניחים לו להצטמצם למשך מספר דקות.
  • 5. מוסיפים את התבלינים, ענפי המרווה, הסילאן והשזיפים.
  • 6. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות, ומביאים לרתיחה.
  • 7. מעבירים את תכולת הסיר לתבנית עם פרוסות האוסובוקו.
  • 8. עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף, ומכניסים לתנור, לחום של 180 מעלות, למשך 4 שעות.
  • הכנת הראגו:
  • 1. מטגנים בסיר את הבצל והגזר.
  • 2. מוסיפים את הסלרי, הג'ינג'ר, הפלפל החריף וגריסי הפנינה המושרים, ומטגנים קלות.
  • 3. מוסיפים את התבלינים והנענע.
  • 4. יוצקים לסיר את היין האדום, ומצמצמים.
  • 5. יוצקים את ציר הטלה, ומבשלים כ-20 דקות.
  • 6. מעבירים את גריסי הפנינה לתחתית סיר מחרס. מעליהם מסדרים את האוסובוקו, שעבר בישול ארוך עם הירקות והנוזלים, וסוגרים יחד בתנור, לבישול משותף של חצי שעה. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully