מתכונים חמים

קדירת בקר ביין

מתכון עם ניחוח צרפתי של אורלי פלאי ברונשטיין, הלקוח מתוך הספר "קדרות חורף", בסדרת "פינת אוכל" של על השולחן, מאת אורלי פלאי-ברונשטיין ורונן גורן.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

קדירת בשר (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • 1.5 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות גדולות
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • שמן זית לטיגון
  • 5 גזרים קטנים חצויים לאורך
  • 8 בצלים קטנים חצויים
  • 2 גבעולי כרישה פרוסים גס
  • 2 שורשי פטרוזיליה חצויים לאורך
  • 1 ראש שום חצוי לרוחב
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • בוקה גרני (צרור תימין קטן קשור עם 2 עלי דפנה ו-2 גבעולי רוזמרין)
  • 3 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 כוס ציר בקר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. משרים את הבקר ביין במשך לילה לפחות. מסננים (שומרים את היין) ומייבשים את הבקר.
  • 2. מחממים מחבת גדולה וכבדה עם שמן זית ומטגנים את נתחי הבשר ב-3-2 מחזורים, כך שישחימו מכל הצדדים. מעבירים לסיר.
  • 3. מוסיפים שמן למחבת ומטגנים את ירקות השורש. מתבלים במלח ופלפל.
  • 4. מעבירים את ירקות השורש לסיר עם נתחי הבקר, ומוסיפים תבלינים ועשבי תיבול.
  • 5. יוצקים מעל את היין של ההשריה וציר ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים ברתיחה עדינה חצי שעה.
  • 6. מנמיכים את הלהבה או מעבירים לתנור בחום בינוני­-נמוך ומבשלים עוד שעתיים עד שהבשר רך מאוד והרוטב מסמיך.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully