קדירת בקר ביין
מתכון עם ניחוח צרפתי של אורלי פלאי ברונשטיין, הלקוח מתוך הספר "קדרות חורף", בסדרת "פינת אוכל" של על השולחן, מאת אורלי פלאי-ברונשטיין ורונן גורן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 מנות:
- 1.5 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות גדולות
- 1 בקבוק יין אדום יבש
- שמן זית לטיגון
- 5 גזרים קטנים חצויים לאורך
- 8 בצלים קטנים חצויים
- 2 גבעולי כרישה פרוסים גס
- 2 שורשי פטרוזיליה חצויים לאורך
- 1 ראש שום חצוי לרוחב
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- בוקה גרני (צרור תימין קטן קשור עם 2 עלי דפנה ו-2 גבעולי רוזמרין)
- 3 גרגרי פלפל אנגלי
- 1 כוס ציר בקר
אופן ההכנה
- 1. משרים את הבקר ביין במשך לילה לפחות. מסננים (שומרים את היין) ומייבשים את הבקר.
- 2. מחממים מחבת גדולה וכבדה עם שמן זית ומטגנים את נתחי הבשר ב-3-2 מחזורים, כך שישחימו מכל הצדדים. מעבירים לסיר.
- 3. מוסיפים שמן למחבת ומטגנים את ירקות השורש. מתבלים במלח ופלפל.
- 4. מעבירים את ירקות השורש לסיר עם נתחי הבקר, ומוסיפים תבלינים ועשבי תיבול.
- 5. יוצקים מעל את היין של ההשריה וציר ומביאים לרתיחה.
- מבשלים ברתיחה עדינה חצי שעה.
- 6. מנמיכים את הלהבה או מעבירים לתנור בחום בינוני-נמוך ומבשלים עוד שעתיים עד שהבשר רך מאוד והרוטב מסמיך.