וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כבד עגל ביין אדום

הקצב חנן בן הרוש מעמק הירדן מסביר איך לצרוב כבד עגל ולבשל ביין אדום וסילאן.

מתכון מאת: מערכת וואלה!

כבד בקר ביין אדום וסילאן. אסף אמברם,
כבד בקר ביין אדום וסילאן/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • כמות: 3 מנות
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים בגודל בינוני, קלופים ופרוסים
  • 600 גרם כבד עגל ישראלי טרי, נקי מגידים וחתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 1 כף סילאן או סוכר חום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 5 גבעולי עירית, קצוצים דק

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת טפלון גדולה עם השמן ומתחילים בטיגון הבצל על להבה גבוהה, בערך 10 דקות תוך כדי ערבוב עד הזהבה קלה.
  • 2. לאחר הזהבת הבצל מוסיפים את הכבדים ומקפיצים כשתי דקות.
  • 3. מוסיפים את הסילאן או הסוכר בחום ואת היין ומביאים לרתיחה.
  • 4. מצמצמים את הרוטב כ- 2-3 דקות, מוסיפים מעט מהעירית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. הכבדים צריכים להישאר מעט ורדרדים במרכז.
  • 5. מגישים מיד, ביחד עם פירה. מעטרים בעוד עירית בהגשה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully