כבד עגל ביין אדום
הקצב חנן בן הרוש מעמק הירדן מסביר איך לצרוב כבד עגל ולבשל ביין אדום וסילאן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: 3 מנות
 - 2 כפות שמן
 - 2 בצלים בגודל בינוני, קלופים ופרוסים
 - 600 גרם כבד עגל ישראלי טרי, נקי מגידים וחתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
 - 1/2 כוס יין אדום
 - 1 כף סילאן או סוכר חום
 - מלח ופלפל לפי הטעם
 - 5 גבעולי עירית, קצוצים דק
 
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת טפלון גדולה עם השמן ומתחילים בטיגון הבצל על להבה גבוהה, בערך 10 דקות תוך כדי ערבוב עד הזהבה קלה.
 - 2. לאחר הזהבת הבצל מוסיפים את הכבדים ומקפיצים כשתי דקות.
 - 3. מוסיפים את הסילאן או הסוכר בחום ואת היין ומביאים לרתיחה.
 - 4. מצמצמים את הרוטב כ- 2-3 דקות, מוסיפים מעט מהעירית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. הכבדים צריכים להישאר מעט ורדרדים במרכז.
 - 5. מגישים מיד, ביחד עם פירה. מעטרים בעוד עירית בהגשה
 
