- 1. להכנת ציר חום מחממים תנור ל-210 מעלות.
- 2. מסדרים את עצמות הבקר על תבנית מרופדת נייר אפיה ויוצקים מעליהן שמן זית. צולים 20-30 דקות או עד השחמה יפה ומעבירים לסיר גדול (לציר לבן ניתן לדלג על שלב ההשחמה ולשים את העצמות ישר בסיר ).
- 3. מכסים את העצמות במים, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף.
- 4. מוסיפים לסיר את כל הירקות החתוכים, גרגרי הפלפל ואת עשבי התיבול. אם מכינים ציר חום, מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים היטב.
- 5. מוסיפים לפי הצורך מים עד גובה הירקות ומביאים לרתיחה. אם נוצר קצף, חשוב להסיר אותו בעזרת מצקת.
- 6. מכסים חלקית ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 3-6 שעות וניתן אף יותר, עד שהמים מקבלים צבע יפה וטעם חזק של בשר. טועמים וממליחים בעדינות(זה לא צריך להיות מלוח כמו מרק).
- 7. מסננים את הנוזל, נותנים לו להתקרר ושומרים אותו בקופסה או בקופסאות אטומות.