פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ציר בקר

      נוזל עשיר ומלא טעמים, שמשמש כבסיס למגוון מנות: ממרקים, תבשילים ונזידים ועד רטבים שונים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ציר בקר (ShutterStock)
      ציר בקר (ShutterStock)

      מצרכים

      • מצרכים:
      • כמות: 3-4 ליטר ציר מוכן
      • 2-3 ק"ג עצמות בקר (עצמות ברך, או עצמות מאזור הצלעות או הגב)
      • 3 בצלים בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות גסות
      • 4 גזרים בינוניים, מקולפים וחתוכים גס
      • 6 גבעולים עבים של סלרי, עם העלים – שטופים היטב מקולפים וחתוכים גס
      • 3-4 גרגרי פלפל אנגלי
      • 3 עלי דפנה
      • קורט מלח
      • גיוונים נוספים (רשות):
      • כרישה שטופה היטב וחתוכה לקוביות גסות (כולל החלק הירוק)
      • גבעולי פטרוזיליה או שורש פטרוזיליה קצוץ גס
      • חופן קטן גבעולי טימין
      • לציר חום:
      • 1/3 כוס שמן זית
      • כף גדושה רסק עגבניות

      אופן ההכנה

      • 1. להכנת ציר חום מחממים תנור ל-210 מעלות.
      • 2. מסדרים את עצמות הבקר על תבנית מרופדת נייר אפיה ויוצקים מעליהן שמן זית. צולים 20-30 דקות או עד השחמה יפה ומעבירים לסיר גדול (לציר לבן ניתן לדלג על שלב ההשחמה ולשים את העצמות ישר בסיר ).
      • 3. מכסים את העצמות במים, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף.
      • 4. מוסיפים לסיר את כל הירקות החתוכים, גרגרי הפלפל ואת עשבי התיבול. אם מכינים ציר חום, מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים היטב.
      • 5. מוסיפים לפי הצורך מים עד גובה הירקות ומביאים לרתיחה. אם נוצר קצף, חשוב להסיר אותו בעזרת מצקת.
      • 6. מכסים חלקית ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 3-6 שעות וניתן אף יותר, עד שהמים מקבלים צבע יפה וטעם חזק של בשר. טועמים וממליחים בעדינות(זה לא צריך להיות מלוח כמו מרק).
      • 7. מסננים את הנוזל, נותנים לו להתקרר ושומרים אותו בקופסה או בקופסאות אטומות.
      ציר בקר
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות