מתכונים חמים

ציר בקר

נוזל עשיר ומלא טעמים, שמשמש כבסיס למגוון מנות: ממרקים, תבשילים ונזידים ועד רטבים שונים.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

ציר בקר

מחשבון המרות

מצרכים

  • מצרכים:
  • כמות: 3-4 ליטר ציר מוכן
  • 2-3 ק"ג עצמות בקר (עצמות ברך, או עצמות מאזור הצלעות או הגב)
  • 3 בצלים בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות גסות
  • 4 גזרים בינוניים, מקולפים וחתוכים גס
  • 6 גבעולים עבים של סלרי, עם העלים – שטופים היטב מקולפים וחתוכים גס
  • 3-4 גרגרי פלפל אנגלי
  • 3 עלי דפנה
  • קורט מלח
  • גיוונים נוספים (רשות):
  • כרישה שטופה היטב וחתוכה לקוביות גסות (כולל החלק הירוק)
  • גבעולי פטרוזיליה או שורש פטרוזיליה קצוץ גס
  • חופן קטן גבעולי טימין
  • לציר חום:
  • 1/3 כוס שמן זית
  • כף גדושה רסק עגבניות

אופן ההכנה

  • 1. להכנת ציר חום מחממים תנור ל-210 מעלות.
  • 2. מסדרים את עצמות הבקר על תבנית מרופדת נייר אפיה ויוצקים מעליהן שמן זית. צולים 20-30 דקות או עד השחמה יפה ומעבירים לסיר גדול (לציר לבן ניתן לדלג על שלב ההשחמה ולשים את העצמות ישר בסיר ).
  • 3. מכסים את העצמות במים, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף.
  • 4. מוסיפים לסיר את כל הירקות החתוכים, גרגרי הפלפל ואת עשבי התיבול. אם מכינים ציר חום, מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים היטב.
  • 5. מוסיפים לפי הצורך מים עד גובה הירקות ומביאים לרתיחה. אם נוצר קצף, חשוב להסיר אותו בעזרת מצקת.
  • 6. מכסים חלקית ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 3-6 שעות וניתן אף יותר, עד שהמים מקבלים צבע יפה וטעם חזק של בשר. טועמים וממליחים בעדינות(זה לא צריך להיות מלוח כמו מרק).
  • 7. מסננים את הנוזל, נותנים לו להתקרר ושומרים אותו בקופסה או בקופסאות אטומות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully