- 1. מניחים את כל החומרים בסיר, הדגים בתחתית והירקות למעלה, ומביאים לרתיחה קלה. מקפים את הקצף.
-
- 2. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים ללא ערבוב או הפרעה, על אש קטנה, במשך 25-30 דקות (ולא יותר, כדי לא להוציא טעמים מרים מהדגים).
-
- 3. מורידים את הסיר מהאש, ואם יש זמן, משאירים אותו מכוסה ונותנים לו להצטנן.
-
- 4. אם מתכננים להשתמש בירקות, מוציאים אותם בכף מחוררת למסננת שמונחת מעל קערה, לקליטת הנוזלים שיטפטפו מהם. לוחצים על הירקות קלות בגב הכף כדי להוציא מהם את הנוזלים, ושומרים בנפרד.
-
- 5. מוציאים למסננת גם את העצמות והאדרות, ומועכים אותם כדי להפיק מקסימום נוזלים. נפטרים מהעצמות ומהאדרות, ומסננים את הנוזלים מהשאריות שנותרו בהם.
-
- 6. הציר יישמר במקרר עד שלושה ימים, ובהקפאה עד שלושה חודשים.