וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ציר דגים בסיסי

אם נותרו לכם ראשים של דים או אדרות מבישול ארוחת הערב האחרונה, אל תזרקו אותם אל הפח: דורעם גונט מראה לכם כיצד להכין מהם ציר נהדר, שניתן להקפיא ולהשתמש בו בזמן אחר.

מתכון מאת: דורעם גונט, .

ציר דגים. ShutterStock
ציר דגים

מצרכים למתכון

  • לכ-2 ליטר ציר:
  • 1.5 ק"ג אדרות וראשי דגים
  • 3 גזרים קלופים
  • 3 מקלות סלרי קצוצים גס
  • 2 כרישות דקות קצוצות גס
  • 1 קולורבי קלוף וחצוי (לא חובה)
  • 2 עלי דפנה
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור שמיר
  • 1/2 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
  • 1 כפית מלח
  • 2 ליטר מים

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את כל החומרים בסיר, הדגים בתחתית והירקות למעלה, ומביאים לרתיחה קלה. מקפים את הקצף.
  • 2. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים ללא ערבוב או הפרעה, על אש קטנה, במשך 25-30 דקות (ולא יותר, כדי לא להוציא טעמים מרים מהדגים).
  • 3. מורידים את הסיר מהאש, ואם יש זמן, משאירים אותו מכוסה ונותנים לו להצטנן.
  • 4. אם מתכננים להשתמש בירקות, מוציאים אותם בכף מחוררת למסננת שמונחת מעל קערה, לקליטת הנוזלים שיטפטפו מהם. לוחצים על הירקות קלות בגב הכף כדי להוציא מהם את הנוזלים, ושומרים בנפרד.
  • 5. מוציאים למסננת גם את העצמות והאדרות, ומועכים אותם כדי להפיק מקסימום נוזלים. נפטרים מהעצמות ומהאדרות, ומסננים את הנוזלים מהשאריות שנותרו בהם.
  • 6. הציר יישמר במקרר עד שלושה ימים, ובהקפאה עד שלושה חודשים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully