מתכונים חמים

מרק סלמון מוקרם עם זעפרן

איל גרש, מתמודד מאסטר שף שהציג לציבור הישראלי את המטבח השוודי, מגיש מרק עם סלמון נורדי שאוכלים בשבדיה בעיקר בימי הסתיו, כשמתחיל להתקרר ממש.

מתכון מאת: איל גרש, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

אוכל שוודי (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 250 גרם פילה סלמון טרי נקי ללא עור
  • 3 שיני שום
  • 1 כרישה
  • 25 גרם חמאה
  • 4 כוסות מים
  • 250 מ"ל שמנת לבישול
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כפית תבלין טימין יבש
  • 1 כפית תבלין בזיליקום יבש
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 1/8 כפית זעפרן טחון
  • עלה דפנה
  • מלח ופלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים את שיני השום והכרישה (החלק הלבן בלבד) ומטגנים בחמאה כ- 7 דקות על אש נמוכה.
  • 2. מוסיפים לסיר את כל שאר המצרכים,מלבד הסלמון, מבשלים ומביאים לרתיחה ל-15 דקות או עד שהתפוח אדמה רך.
  • 3. מורידים מהאש ומקררים. טוחנים את המרק באמצעות מוט או מעבד מזון. מחזירים לאש ומחממים על אש נמוכה עד אשר המרק חם.
  • 4. חותכים את פילה הסלמון לריבועים קטנים, מוסיפים לסיר ומבשלים ל-10 דקות.
  • 5. מורידים מהאש ומגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully