
אוכל שוודי (אפיק גבאי)
- 250 גרם פילה סלמון טרי נקי ללא עור
- 3 שיני שום
- 1 כרישה
- 25 גרם חמאה
- 4 כוסות מים
- 250 מ"ל שמנת לבישול
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1 כפית תבלין טימין יבש
- 1 כפית תבלין בזיליקום יבש
- 1 תפוח אדמה גדול
- 1/8 כפית זעפרן טחון
- עלה דפנה
- מלח ופלפל
- 1. קוצצים את שיני השום והכרישה (החלק הלבן בלבד) ומטגנים בחמאה כ- 7 דקות על אש נמוכה.
- 2. מוסיפים לסיר את כל שאר המצרכים,מלבד הסלמון, מבשלים ומביאים לרתיחה ל-15 דקות או עד שהתפוח אדמה רך.
- 3. מורידים מהאש ומקררים. טוחנים את המרק באמצעות מוט או מעבד מזון. מחזירים לאש ומחממים על אש נמוכה עד אשר המרק חם.
- 4. חותכים את פילה הסלמון לריבועים קטנים, מוסיפים לסיר ומבשלים ל-10 דקות.
- 5. מורידים מהאש ומגישים מיד.
עוד מתכוני מרקים
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה