פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק סלמון מוקרם עם זעפרן

      איל גרש, מתמודד מאסטר שף שהציג לציבור הישראלי את המטבח השוודי, מגיש מרק עם סלמון נורדי שאוכלים בשבדיה בעיקר בימי הסתיו, כשמתחיל להתקרר ממש.

      4 מדרגים / 3.39 כוכבים

      אוכל שוודי (אפיק גבאי)
      אוכל שוודי (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • 250 גרם פילה סלמון טרי נקי ללא עור
      • 3 שיני שום
      • 1 כרישה
      • 25 גרם חמאה
      • 4 כוסות מים
      • 250 מ"ל שמנת לבישול
      • 1/2 כוס שמנת חמוצה
      • 1 כוס יין לבן יבש
      • 1 כפית תבלין טימין יבש
      • 1 כפית תבלין בזיליקום יבש
      • 1 תפוח אדמה גדול
      • 1/8 כפית זעפרן טחון
      • עלה דפנה
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. קוצצים את שיני השום והכרישה (החלק הלבן בלבד) ומטגנים בחמאה כ- 7 דקות על אש נמוכה.
      • 2. מוסיפים לסיר את כל שאר המצרכים,מלבד הסלמון, מבשלים ומביאים לרתיחה ל-15 דקות או עד שהתפוח אדמה רך.
      • 3. מורידים מהאש ומקררים. טוחנים את המרק באמצעות מוט או מעבד מזון. מחזירים לאש ומחממים על אש נמוכה עד אשר המרק חם.
      • 4. חותכים את פילה הסלמון לריבועים קטנים, מוסיפים לסיר ומבשלים ל-10 דקות.
      • 5. מורידים מהאש ומגישים מיד.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -