וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק דגים עם יין שרדונה ועגבניות

יין השרדונה הלבן מעלה ניחוחות שאולי מזכירים את פריז, אבל הטעמים שדורעם גונט משתמש בהם עבור מרק הדגים הנהדר הזה מקומיים מאוד.

מתכון מאת: דורעם גונט, .

בויאבז. דנה מאירזון
בויאבז

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 ליטר ציר דגים
  • 3/4 כוס יין שרדונה, באיכות שתייה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית סוכר
  • 2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל כס"מ
  • מלח ופלפל לבן
  • 250 גרם פילה דג טרי (פורל, סלמון, לברק, דניס), חתוך לנתחים בגודל בינוני
  • להגשה: עלים מענף אחד של בזיליקום ומענף אחד של נענע

אופן ההכנה

  • 1. מביאים את הציר לרתיחה קלה ומוסיפים את היין, מיץ הלימון והסוכר. מוסיפים גם את העגבניות, ומתבלים במלח ובפלפל. מבשלים 4-5 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 2. מוסיפים לסיר את נתחי הדג ומיד מורידים מהאש ומכסים. מניחים לסיר ל-3-4 דקות נוספות, עד שהדגים מבושלים.
  • 3. מחלקים את המרק לצלחות ומפזרים בכל צלחת מעט מאוד בזיליקום ונענע, גזורים לרצועות דקות (הכי נוח במספריים חדים). אוכלים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully