מרק דגים עם יין שרדונה ועגבניות

יין השרדונה הלבן מעלה ניחוחות שאולי מזכירים את פריז, אבל הטעמים שדורעם גונט משתמש בהם עבור מרק הדגים הנהדר הזה מקומיים מאוד.

מתכון מאת: דורעם גונט, .
בויאבז. דנה מאירזון
בויאבז

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1 ליטר ציר דגים
  • 3/4 כוס יין שרדונה, באיכות שתייה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית סוכר
  • 2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל כס"מ
  • מלח ופלפל לבן
  • 250 גרם פילה דג טרי (פורל, סלמון, לברק, דניס), חתוך לנתחים בגודל בינוני
  • להגשה: עלים מענף אחד של בזיליקום ומענף אחד של נענע

אופן ההכנה

  • 1. מביאים את הציר לרתיחה קלה ומוסיפים את היין, מיץ הלימון והסוכר. מוסיפים גם את העגבניות, ומתבלים במלח ובפלפל. מבשלים 4-5 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 2. מוסיפים לסיר את נתחי הדג ומיד מורידים מהאש ומכסים. מניחים לסיר ל-3-4 דקות נוספות, עד שהדגים מבושלים.
  • 3. מחלקים את המרק לצלחות ומפזרים בכל צלחת מעט מאוד בזיליקום ונענע, גזורים לרצועות דקות (הכי נוח במספריים חדים). אוכלים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully