מרק דגים עם יין שרדונה ועגבניות
יין השרדונה הלבן מעלה ניחוחות שאולי מזכירים את פריז, אבל הטעמים שדורעם גונט משתמש בהם עבור מרק הדגים הנהדר הזה מקומיים מאוד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 ליטר ציר דגים
- 3/4 כוס יין שרדונה, באיכות שתייה
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית סוכר
- 2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל כס"מ
- מלח ופלפל לבן
- 250 גרם פילה דג טרי (פורל, סלמון, לברק, דניס), חתוך לנתחים בגודל בינוני
- להגשה: עלים מענף אחד של בזיליקום ומענף אחד של נענע
אופן ההכנה
- 1. מביאים את הציר לרתיחה קלה ומוסיפים את היין, מיץ הלימון והסוכר. מוסיפים גם את העגבניות, ומתבלים במלח ובפלפל. מבשלים 4-5 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
- 2. מוסיפים לסיר את נתחי הדג ומיד מורידים מהאש ומכסים. מניחים לסיר ל-3-4 דקות נוספות, עד שהדגים מבושלים.
- 3. מחלקים את המרק לצלחות ומפזרים בכל צלחת מעט מאוד בזיליקום ונענע, גזורים לרצועות דקות (הכי נוח במספריים חדים). אוכלים מיד.