מרק פירות ים
כמה קל להכין מרק פירות ים, כמו זה שהדייגים בחופי אנדלוסיה מכינים? ממש פשוט, וממש מהר: מסעדת "השקד" עם מתכון לארוחה משפחתית גדולה במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-3 מנות:
- חצי ליטר ציר דגים
- 18 יח' ראשי קלמרי
- 18 יח' שרימפס
- עגבנייה מרוסקת
- 7 פרוסות עגבנייה
- 4 שיני שום כתוש
- גזר אחד פרוס לטבעות
- פלפל רגיל/חריף פרוס לטבעות
- בצל סגול פרוס לטבעות
- טבעות דלורית
- כף מיץ לימון סחוט טרי
- מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מביאים את ציר הדגים יחד עם הגזר, הדלורית, הבצל, הפלפל והשום עד לריכוך.
- 2. מכניסים למרק עגבנייה מרוסקת וכמה פרוסות עגבנייה, כף מיץ לימון ומביאים שוב לרתיחה למשך 5 ד'.
- 3. אחרי הרתיחה השנייה מוסיפים למרק את הקלמרי, והשרימפס ומביאים שוב לרתיחה.
- 4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מגישים עם כוסברה קצוצה.