קוסקוס סיציליאני עם ברבוניות

חשבתם שהקוסקוס הוא שלנו בבלעדיות? דיויד פרנקל, שף מסעדת "פרונטו" מגיש מתכון סיציליאני ותיק לברבוניות מטוגנות, שמועברות מיד לאחר מכן למרק דגים עם קוסקוס.

מתכון מאת: דיויד פרנקל, מערכת וואלה!

מצרכים

  • 1/2 ק"ג אידרות דגים
  • 4 דגי ברבוניה מפולטים
  • 1 שומר חתוך גס
  • 1 זוקיני חתוך גס
  • 1/2 פלפל אדום חתוך גס
  • 1 גזר חתוך גס
  • 1 פלפל צ'ילי
  • צרור כוסברה
  • ½ כוס ברנדי
  • ½ כוס עגבניות שרי
  • 10 שיני שום
  • 4 שערות זעפרן
  • 1 כוס קוסקוס אינסטנט
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים/ציר עוף

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול מטגנים את כל הירקות למעט העגבניות והשום בסיר עם שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את האידרות ומגבירים את האש עד לצימצום כל הנוזלים. מוסיפים פלפל צ'ילי.
  • 2. טוחנים את השום והעגבניות בבלנדר וכשהאידרות לבנות מוסיפים לסיר את תערובת העגבניות והשום. ממשיכים לאדות כ-4 דקות ולאחר צמצום הנוזלים מוסיפים את הברנדי.
  • 3. מצמצמים את הנוזלים שוב ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי האידרות. מוסיפים את הזעפרן והכוסברה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
  • 4. קצת לפני שהמרק מוכן מתחילים להכין את הקוסקוס: מעבירים אותו לקערת ערבוב ומוסיפים מים רותחים. מכסים במגבת ונותנים לו לנוח כ-10 דקות. במקביל מסננים את המרק.
  • 5. מוסיפים לקוסקוס שמן זית ומלח ומסדרים בצלחת. מחממים מחבת על אש גבוהה עם מעט שמן זית. מקמחים את הפילטים הברבוניות.
  • 6. במחבת עם מעט שמן מטגנים את הדגים על צידו של העור. ממליחים, מוסיפים מעט שמן והופכים אותם. לאחר כמה שניות כשהדגים מוכנים מורידים מהאש ומניחים על הקוסקוס.
  • 7. לפני ההגשה יוצקים מעל הברבוניות את מרק הדגים ומגישים.
  • קוסקוס חלבי מתוק

  • ברבוניות מטוגנות על תבשיל בורגול

  • קובה סרפדים, דגים וחמציצים

  • מרק חמציץ וקלאמרי

  • מרק דגים

  • מרק דגים לקוסקוס

  • בויאבז מסורתי

  • ציר דגים מעולה

  • מרק דגים עם יין שרדונה ועגבניות

  • חריימה עם קציצות דגים

  • מרק סלמון מוקרם עם זעפרן

  • ציר דגים בסיסי

  • מרק סלמון אסייתי

  • גספאצ'ו אנדלוסי עם שרימפס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully