וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוסקוס סיציליאני עם ברבוניות

חשבתם שהקוסקוס הוא שלנו בבלעדיות? דיויד פרנקל, שף מסעדת "פרונטו" מגיש מתכון סיציליאני ותיק לברבוניות מטוגנות, שמועברות מיד לאחר מכן למרק דגים עם קוסקוס.

מתכון מאת: דיויד פרנקל, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 1/2 ק"ג אידרות דגים
  • 4 דגי ברבוניה מפולטים
  • 1 שומר חתוך גס
  • 1 זוקיני חתוך גס
  • 1/2 פלפל אדום חתוך גס
  • 1 גזר חתוך גס
  • 1 פלפל צ'ילי
  • צרור כוסברה
  • ½ כוס ברנדי
  • ½ כוס עגבניות שרי
  • 10 שיני שום
  • 4 שערות זעפרן
  • 1 כוס קוסקוס אינסטנט
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים/ציר עוף

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול מטגנים את כל הירקות למעט העגבניות והשום בסיר עם שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את האידרות ומגבירים את האש עד לצימצום כל הנוזלים. מוסיפים פלפל צ'ילי.
  • 2. טוחנים את השום והעגבניות בבלנדר וכשהאידרות לבנות מוסיפים לסיר את תערובת העגבניות והשום. ממשיכים לאדות כ-4 דקות ולאחר צמצום הנוזלים מוסיפים את הברנדי.
  • 3. מצמצמים את הנוזלים שוב ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי האידרות. מוסיפים את הזעפרן והכוסברה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
  • 4. קצת לפני שהמרק מוכן מתחילים להכין את הקוסקוס: מעבירים אותו לקערת ערבוב ומוסיפים מים רותחים. מכסים במגבת ונותנים לו לנוח כ-10 דקות. במקביל מסננים את המרק.
  • 5. מוסיפים לקוסקוס שמן זית ומלח ומסדרים בצלחת. מחממים מחבת על אש גבוהה עם מעט שמן זית. מקמחים את הפילטים הברבוניות.
  • 6. במחבת עם מעט שמן מטגנים את הדגים על צידו של העור. ממליחים, מוסיפים מעט שמן והופכים אותם. לאחר כמה שניות כשהדגים מוכנים מורידים מהאש ומניחים על הקוסקוס.
  • 7. לפני ההגשה יוצקים מעל הברבוניות את מרק הדגים ומגישים.
  • קוסקוס חלבי מתוק

  • ברבוניות מטוגנות על תבשיל בורגול

  • בויאבז של רמאים

  • מרק וישיסואז עם שרימפס וקלמרי

  • חריימה עם קציצות דגים

  • מרק בויאבז

  • תבשיל דייגים סציליאני

  • פתיתים עם מרק דגים

  • ברודטו מרק דגים מסורתי

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • פסטה סרדינים

  • קובה סרפדים, דגים וחמציצים

  • נזיד דגים

  • ציר דגים בסיסי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully