קוסקוס חלבי מתוק
קוסוקוס לא חייב לבוא עם ירקות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם קוסקוס אינסטנט
- 2 1/2 כוסות מים חמים
- 1 כף מי פריחת התפוז (או כמה טיפות מי ורדים עם כף מים)
- 100 גרם חמאה מומסת
- להגשה:
- 1 כף קינמון טחון (או לפי הטעם)
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 כוס צימוקים (שהושרו 10 דקות במים חמים)
- 1/2 כוס שקדים קצוצים
- 3-2 גביעי לבן
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקוסקוס: בקערה מערבבים את הקוסקוס עם כמות מבוקרת של מים, תוך כדי בחישה. בכל פעם מוסיפים 1/2 כוס ו"מאווררים" אותו כדי שלא יהיה בוצי. מוסיפים מי פריחת תפוז ומערבבים. משהים 10 דקות.
- 2. מוסיפים את החמאה ומאווררים את גרגירי הקוסקוס. מסדרים בקערת הגשה, במבנה של תלולית.
- 3. בעזרת מסננת קטנה מפזרים קינמון ואבקת סוכר מעל לקוסקוס ואת הצימוקים והשקדים מפזרים מעל. מגישים עם קעריות אישיות של לבן.