מרק וישיסואז עם שרימפס וקלמרי

מקורו של מרק הווישיסואז מגיע כמובן מווישי שבצרפת, וכצפוי, הוא מביא עמו המון טעמים מעודנים של חמאה ושמנת, מושלמים עבור השרימפסים המסתתרים בפנים.

מתכון מאת: מיכאל גרטופסקי, מערכת וואלה!
מרק וישיסואז של מיכאל גרטופסקי

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1 כף חמאה
  • 3 כרישות קצוצות דק
  • 1 בצל לבן פרוס דק
  • 5 תפוחי אדמה קטנים קלופים ופרוסים דק
  • 2 ענפי טימין
  • 5 כוסות ציר עוף
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 6-8 שרימפס קריסטל קלופים
  • 6-8 מולים
  • 100 גרם קלמרי נקיים, חתוכים לטבעות עבות

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם חמאה מאדים בצל וכרישה רק עד ריכוך, מבלי שיחליפו צבע כ-5 דקות.
  • 2. מוסיפים תפוחי אדמה, טימין, ציר עוף, שמנת וחלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על סף רתיחה עד שתפוחי האדמה רכים.
  • 3. טוחנים את המרק בבלנדר עד למרקם חלק, מסננים ושומרים בצד.
  • 4. במחבת עם מעט שמן זית צורבים את פירות הים ומניחים בצד. באותה מחבת, צורבים את הנקניק קלות ושומרים בצד.
  • 5. להגשה: מחממים את המרק ומוסיפים את המולים עד שהם "נפתחים".
  • 6. בצלחת הגשה עמוקה - מוזגים את המרק ומניחים כמות שווה של פירות ים.
  • 7. אפשר להגיש באגט קלוי לצד המנה ואת המרק הספציפי הזה, ניתן להגיש גם קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully