פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק וישיסואז עם שרימפס וקלמרי

      מקורו של מרק הווישיסואז מגיע כמובן מווישי שבצרפת, וכצפוי, הוא מביא עמו המון טעמים מעודנים של חמאה ושמנת, מושלמים עבור השרימפסים המסתתרים בפנים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק וישיסואז של מיכאל גרטופסקי (אפיק גבאי)
      מרק וישיסואז של מיכאל גרטופסקי (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 1 כף חמאה
      • 3 כרישות קצוצות דק
      • 1 בצל לבן פרוס דק
      • 5 תפוחי אדמה קטנים קלופים ופרוסים דק
      • 2 ענפי טימין
      • 5 כוסות ציר עוף
      • 1/2 כוס שמנת מתוקה
      • 1/2 כוס חלב
      • 6-8 שרימפס קריסטל קלופים
      • 6-8 מולים
      • 100 גרם קלמרי נקיים, חתוכים לטבעות עבות

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר עם חמאה מאדים בצל וכרישה רק עד ריכוך, מבלי שיחליפו צבע כ-5 דקות.
      • 2. מוסיפים תפוחי אדמה, טימין, ציר עוף, שמנת וחלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על סף רתיחה עד שתפוחי האדמה רכים.
      • 3. טוחנים את המרק בבלנדר עד למרקם חלק, מסננים ושומרים בצד.
      • 4. במחבת עם מעט שמן זית צורבים את פירות הים ומניחים בצד. באותה מחבת, צורבים את הנקניק קלות ושומרים בצד.
      • 5. להגשה: מחממים את המרק ומוסיפים את המולים עד שהם "נפתחים".
      • 6. בצלחת הגשה עמוקה - מוזגים את המרק ומניחים כמות שווה של פירות ים.
      • 7. אפשר להגיש באגט קלוי לצד המנה ואת המרק הספציפי הזה, ניתן להגיש גם קר.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -